субота, 11 лютого 2017 17:30

У Черкасах нагородили 10 військових орденом "Народний Герой України"
17

Фото: Gazeta.ua

У Черкасах провели церемонію нагородження військових орденом "Народний Герой України". Відзнаки отримали 10 військових. Серед них нагородили посмертно черкащан генерал-майора Ігоря Момота та капітана ЗСУ Андрія Кизила.

Захід відбувся 10 лютого у будинку культури ім. І. Кулика. Прийшли більше 200 черкащан.

"Ця нагорода не вважається державною. Але це відзнака народу і його пошана героям. Є багато бійців, волонтерів, медиків, яких держава не відзначила. Вже нагородили близько 300 осіб як живих, так і загиблих. У Черкасах нагороджуємо 10 людей. Ще один військовий не зміг приїхати", – розповідає Ірина Довгань, співорганізатор та волонтер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко нагородив захисників Авдіївки

На заході отримали відзнаки – Роман (Гром), Сергій Кужелюк, Андрій Абракітов, Олег Копичинский, Євгеній Сидоренко, Олександр Панченко, Юрій Соболєв. Посмертно нагородили Ігоря Момота, Андрія Кизила, Олександра Чернікова та Сергія Шадських.

Подібні церемонії вже відбувалися у Києві, Львові, Харкові, Чонгарі, Житомирі, Тернополі, Миколаєві, Чернівцях, Полтаві, Краматорську. Наступне нагородження може відбутися в Маріуполі чи Кропивницькому.

Нагороду "Народний герой України" започаткували у 2015 році. Її існує два види: із жовто-блакитною стрічкою – для волонтерів і медиків, та з червоно-чорною стрічкою – для бійців. Загалом народну відзнаку уже отримали майже 300 людей. Близько сотні з них посмертно.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах нагородили 10 військових орденом "Народний Герой України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1635
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути