середа, 27 лютого 2019 16:11

У центрі Полтави розірвало асфальт - фото
15

У Полтаві перед обласним театром імені Миколи Гоголя та вздовж його бокової стіни розірвало асфальт.

Кореспондент Gazeta.ua сфотографувала це та виклала знімки на власній сторінці у соцмережі. Тема отримала резонанс серед містян.

Полтавці висловили в коментарях припущення, чому могли утворитися такі тріщини. Згадали про давні підземні ходи, яких колись було чимало в цій місцині. Дехто вважає, причиною може бути активна забудова історичного центру багатоповерхівками, що призвело до порушення підземних вод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 217 років тому заснували Полтавську губернію

Згадали про міську ялинку, яку цього року встановили на новому місці з використанням підземних комунікацій. Із прозаїчніших причин - термін служби асфальтного покриття. Довгі роки воно лежало нерухомо і пережило багато несприятливих погодних умов.

Неодноразово полтавці повідомляли, що Полтава поступово просідає - утворюються провалля навколо каналізаційних люків і зливових колекторів, фундаментів будинків. Раніше все списували на недобросовісну роботу Полтававодоканалу та погану якість асфальту.

Світлини з тріщинами прокоментував заступник полтавського міського голови з питань ЖКГ Олексій Чепурко.

"Підземні ходи, ялинка та інше - то домисли. Тут проста фізика. Вода потрапила в тріщини в асфальті. Багато циклів замерзання-розмерзання. Через це асфальт підняло. В інших місцях дійсно є проблема експлуатації каналізаційних і зливових колекторів", - пояснив Олексій Чепурко.

За словами чиновника, проблему не усуватимуть до настання тепла. А потім на Театральну площу чекає або реконструкція, згідно з раніше запропонованим планом, або поточний ремонт асфальтового покриття.

24 лютого о 18:00 повідомили про пожежу в торгових павільйонах на вул. Зінківській у Полтаві. Вщент вигоріли два магазини - "Єва" та "Лідер взуття". Пожежа зачепила і ринок Київський.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Полтави розірвало асфальт - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути