пʼятниця, 19 лютого 2016 23:11

У центрі Львова виклали тризуб зі свічок на спомин про Небесну Сотню
5

Фото: Валерій Шмаков

Cьогодні надвечір, у Львові на проспекті Свободи запалювали лампадки в пам'ять про загиблих учасників Революції Гідності.

Незважаючи на дощ, понад сотню людей як і два роки тому вийшли на площу, де раніше стояв львівський Євромайдан, аби долучитися до акції "Свіча пам'яті".

На спомин про загиблих за волю України учасники акції запалили лампадки та виклали їх у формі тризуба біля підніжжя пам'ятника Тарасові Шевченку. Також ведуча львівського Євромайдану Софія Федина поіменно зачитала усіх Героїв Небесної Сотні, фотографії яких тримали в руках учасники акції.

"Два роки тому на Майдані вирішили убити українську честь і гордість. Вирішили убити українську свободу і український дух, наше прагнення бути вільними та й просто мати право на права. Сьогодні ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні, яка тепер із небес охороняє нас і дає сили боротися далі. Боротися щоби не зрадити їх, щоби їхня жертва не була марною. Ми згадуємо найкращих, найщиріших, тих, хто не задумався а ні на секунду як діяти і що робити. Кожен з нас має пам'ятати їх імена", - сказала Софія Федина.

Також за її словами революція триває і ні за що не можна розчаровуватися інакше пам'ять Небесної Сотні буде спаплюжена. "Сьогодні кожна наша маленька справа має змінювати на краще нашу державу", - додала Софія Федина.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Львова виклали тризуб зі свічок на спомин про Небесну Сотню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути