четвер, 10 вересня 2020 09:37

Труханов подякував фахівцям за демонтаж "Делфі" з одеського пляжу

Труханов подякував фахівцям за демонтаж "Делфі" з одеського пляжу
Мер Одеси Геннадій Труханов

Вранці 10 вересня узбережжя Одеси було очищене від потерпілого аварію майже рік тому на пляжі "Дельфін" танкера "Делфі". Всю ніч йшла напружена робота з виведення танкера на глибину з подальшим буксируванням його в порт Чорноморська, де вже готовий спеціальний майданчик.

Мер Одеси Геннадій Труханов привітав городян з сьогоднішньою подією: "Ми прибрали це позорище з пляжу".

А також перерахував людей, без яких нинішнє звільнення одеського узбережжя від купи небезпечного для екології Одеської затоки металобрухту.

"Хочу сказати величезне людське спасибі всім тим фахівцям, які в найкоротші терміни організували і провели цю надскладну, я б навіть сказав нейрохірургічну операцію", - зазначив Труханов.

Нагадаємо, що раніше затонуле судно безуспішно намагалися підняти кілька разів: роботи курували центральні та обласні відомства. 27 липня, через більш ніж півроку, аварія була класифікована ДСНС України як надзвичайна ситуація техногенного характеру місцевого рівня. В Одесі був створений міський оперативний штаб, і розпочаті підготовчі роботи.

Сьогоднішні роботи проводили компанія "Бруклін Київ", група компаній "Трансшип", за сприяння міських служб та рятувальників.

"Я радий, що у нас залишилися ще фахівці високого рівня в морській галузі. Хочу сподіватися, що нинішня ситуація змусить владу серйозно задуматися про підготовку кадрів", - підкреслив мер Одеси.

Зараз ви читаєте новину «Труханов подякував фахівцям за демонтаж "Делфі" з одеського пляжу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути