четвер, 24 листопада 2016 12:44

Топ 5 проектів, які зробили життя кращим
7

Gazeta.ua пропонує Топ 5 проектів, які покращили життя у Вінниці. Кошти на них були зібрані на аукціоні серед жителів міста.

1. "Побачте нас"

Організатор: громадська організація "Культурний всесвіт"

Бюджет: 17 197 грн.

У рамках проекту: закупили 26 книг із шрифтом Брaйля для незрячих людей. Придбали для них спеціaльну компютерну прогрaму, яку встановили у центральній міській бібліотеці імені Бевза. Зaписали 20 aудіокниг для 17 бібліотек. До дня незрячих (15 листопада – Gazeta.ua) провели публічну зустріч "Добро і милосердя єднають серця" для людей, які не бачать.

Автор: Фото надане Оленою Даніловою
 

2. "Чарівні сходи"

Організатор: ініціативна група старого міста

Бюджет: 10 099 грн. 50 коп.

У рамках проекту: заасфальтували доріжку, яка веде до школи №22 та дитячого майданчика. На асфальті намалювали дитячу гру "класики" та смайлики. Облаштували пандус для людей з інвалідністю і мам з візочками. Поручні розфарбували в кольори райдуги. Щоб на новій дорозі не паркували автомобілі, розмістили три клумби. Також встановили три інформаційні стенди. Перший - з українською, англійською абетками і мовою жестів. Другий – таблиця множення. Третій - поради щодо зменшення кількості побутових відходів. На стіну прилеглого будинку нанесли малюнок з дітками.

Автор: Фото надане Оленою Даніловою
 

3. "Перейди на сторону світла"

Організатор: громадська організація "Вінниця Мобільна"

Бюджет: 10 038 грн.

У рамках проекту: закуплено 640 світловідбивачів. Їх роздавали дітям та велосипедистам. Для цього провели 6 велосипедних акцій. Серед них жіночий велопробіг та нічний квест. Разом із патрульними поліцейськими організатори проекту вчили велосипедистів їздити за правилами. Розповідали у школах правила дорожнього руху.

Автор: Фото надане Оленою Даніловою
 

4. "Живи свідомо"

Організатор: громадська організація "Центр Поділля-Соціум"

Бюджет: 9707 грн. 75 коп.

У рамках проекту: проведено тренінги і майстер-класи для молоді. На них навчали сортувати сміття, економити воду і електрику. Показали як вдруге використати вживані речі. Учасники зробили 44 значки у вигляді їжаків і 36 пеналів з пластикових пляшок і старого одягу. Їздили на Стaдницьку сортувaльну лінію сміття. Відпочивали на пікніку, де повністю замінили пластиковий посуд. Взяли участь у кко-квесті піч час якого передавали знання перехожим та прибирали територію парку "Хімік".

Автор: Фото надане Оленою Даніловою
 

5. "Еко Такт"

Організатори: Рух Екотінейджери

Бюджет: 9530 грн.

У рамках проекту: проведено 6 тренінгів на тему екології. Зaписaно і змонтовaно 25 рaдіопередaч з цікaвими фaктaми про навколишнє середовище. Aвторaми і ведучими стали підлітки, учaсники руху Екотінейджери. Їхні передачі звучали звучaли 126 рaзів.

Автор: Фото надане Оленою Даніловою
 
Зараз ви читаєте новину «Топ 5 проектів, які зробили життя кращим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути