Ексклюзиви
вівторок, 18 липня 2017 11:32

Священник збирає пожертви на іномарку

Священник збирає пожертви на іномарку
Олександр Дедюхін майже віддав борг за авто завдяки пожертвам. Фото: Крым.Реалии

Настоятель полтавського Свято-Миколіївського храму 43-річний Олександр Дедюхін запропонував своїм прихожанам пожертвувати гроші на автівку. Пост із закликом святий отець опублікував 6 липня на своїй сторінці в соцмережі. На сьогодні борг виплатив не повністю, але основну суму віддав - завдяки пожертвам.

Ідею збору коштів священнику підказав прихожанин. Дедюхін розповів, що цей чоловік дізнався про борг і дав настоятелю 100 грн.

"Ось пишу. За порадою доброї людини. Я, звісно розумію, що у багатьох є проблемі важливіші, але чесно обіцяю всіх, хто вкаже у коментарях імена своїх родичів, записати на сорокоуст та молитися за них. Номер картки залишився той самий", - написав на сторінці у Facebook Олександр Сергійович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священники дозволили шукати покемонів у церкві

Публікація викликала запеклі дискусії та коментарі.

"А чому б не попросити одразу небесну колесницю Falcon 900EX? А на випадок проблемної парковки - вертоліт BELL 407? Або нову келію в Пущі на 100500 квадратних метрів", - написав користувач Артем Петрюк.

На негативні дописи Дедюхін відгукнувся. Написав, що "жлобствующие страдают поносом, энурезом, бородавками и умирают от импотенции". Але запевняє, що люди мають право на незадоволення. Вважає, що вони чогось не розуміють.

Проте більшість людей підтримують Дедюхіна. Одні вітають з обновкою, другі наголошують на добровільності пожертв, треті вважають за необхідність допомогти священнику.

"Парафіяни мають обов'язок гідно утримувати храм, священника і його сім'ю. Авто придбати, будинок збудувати, інститут дітям оплатити. А ці писаки жлоби і безбожники", - зазначив дописувач Олександр Бруневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Взяти собаку собі ніхто не схотів. Навіть за могорич"

Стару автівку настоятель віддав святому отцю в районному приході. Вартість своєї покупки не розголошує.

"Замінив стару "дев'ятку" на б/в Пежо 2006-го року випуску. Бо для потреб парафії потрібен був більший автомобіль. Я людей не дурю, грошей не вимагаю. Хто хоче, той жертвує. Це звичайна світова практика - таким чином підтримують музикантів, культурні заходи, церкву. Крім цього, люди дають гроші на утримання храму та моєї родини," - сказав Олександр Сергійович.

Колишній футболіст "Манчестер Юнайтед" Філіп Малрайн став священиком Римської католицької церкви. 39-річний спортсмен прийняв обітницю бідності. Під час своєї кар'єри футболістом він заробляв більше 700 тисяч доларів на рік.

Зараз ви читаєте новину «Священник збирає пожертви на іномарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути