понеділок, 02 вересня 2019 16:54

Свиноферму хочуть побудувати на місці унікальної пам'ятки природи

Свиноферму хочуть побудувати на місці унікальної пам'ятки природи
Мешканці сіл протестують проти будівництва свинарника, бо бояться екологічного лиха. Фото: firtka.if.ua

Жителі сіл Насташине і Конюшки Галицького району Івано-Франківської області перекрили трасу "Івано-Франківськ-Львів". Близько 150 людей 29 серпня з 10:00 вийшли протестували проти будівництва свиноферми.

Сотні автомобілів стояли у заторі, серед них багатотонні фури.

Люди вийшли на акцію вже не вперше. Кажуть, що блокуватимуть рух на трасі, доки влада не зверне на них увагу. На територію будівництва вже завезли цеглу й почали закладати фундамент.

"Звернення від громад сіл Насташино та Конюшки, щодо можливого будівництва свинокомплексу у протизаконний спосіб, отримав. Ситуацію тримаю під контролем. Без дозволів і належного контролю, будівництва не допустимо. Інвестор має бути відповідальним. Дорогу перекривати було не обов'язково", - заявив голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Денис Шмигаль.

Дорогу національного значення розблокували о 12:30.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перекрили міжнародну трасу - активісти вимагають ремонту дороги

"На місце протесту прибули представники обласної адміністрації. Разом із місцевими жителями, вони зайшли до будинку культури. До вівторка вивчатимуть питання про законність будівництва. Після розгляду, населення повідомлять про результати", - говорить сільський голова Іван Драгун.

Громада проти будівництва, бо на його місці знаходиться унікальна гідрологічна пам'ятка природи "Зелена криничка" з рідкісними видами флори.

"Працевлаштування і гроші на розвиток села ніхто не обіцяв. Відстань від села до свинарника менше кілометра - всі аромати йтимуть до нас. Та головна причина - це де саме почали будівництво свиноферми. В засушливі роки часто немає води в криницях аж до осені, до початку дощів. Рятуються люди джерельною водою із "Зеленої кринички", яку вже майже зробили гідрологічною пам'яткою природи. Чекаємо на підтвердження з району. Саме в цьому урочищі почали будувати без усіляких документів", - говорить учасниця протесту Олександра Івасин.

1 липня дорогу між селом Сенча та містом Лохвиця на Полтавщині перекрили через акцію протесту щодо стану доріг.

Протестувати незадоволені дорогою, що сполучає село із районним центром. Вона знаходиться на балансі Агентства місцевих доріг Полтавщини.

Зараз ви читаєте новину «Свиноферму хочуть побудувати на місці унікальної пам'ятки природи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути