четвер, 19 вересня 2019 07:05

Суп з гарбуза та бурякові макарони - розповіли про корисне шкільне харчування від Клопотенка
14

Провели майтер-клас з приготування їжі для школярів
Фото: Ірина Кальченко
Провели майтер-клас з приготування їжі для школярів
Провели майтер-клас з приготування їжі для школярів
Провели майтер-клас з приготування їжі для школярів
Провели майтер-клас з приготування їжі для школярів

У Вінниці пройшла презентація шкільного харчування від Євгена Клопотенко. На зустрічі розповіли, як правильно приготувати користі й смачні страви для дітей.

На майстер-клас прийшли представники різних шкіл та дитячих садків.

Автор: Ірина Кальченко
  Провели майтер-клас з приготування їжі для школярів
Провели майтер-клас з приготування їжі для школярів

"Ми вже давно готуємо у пароконвектоматах. Рецепти Клопотенко надихнули нас повністю змінити дитяче харчування. Тепер діти обирають страву, яка більше до душі. Ми пропонуємо їм гарбузовий суп, фалафель, макарони кольору буряка та яблуко з чаєм каркаде", - каже власник приватної школи "Дельфін" Андрій Піжевський.

Автор: Ірина Кальченко
  Провели майтер-клас з приготування їжі для школярів
Провели майтер-клас з приготування їжі для школярів

За словами Андрія, ціна за продукти виходить така сама, що й у звичайних шкільних їдальнях. Треба витратитися лише на спеціальне обладнання, яке готує на пару. Діти повинні корисно харчуватися.

"Треба переходити на нові рецепти поступово. При створенні двотижневого меню додавати по одній новій страві в день. Школярі мають познайомитися з кухарями. Подивитися з яких страв готують обіди. Щоб зацікавити школярів - треба прикрасити їдальню. Це може бути великий овоч чи фрукт, якравий з паперу", - пише Євген Клопотенко у збірнику рецептур страв для харчування школярів.

Автор: Ірина Кальченко
  Провели майтер-клас з приготування їжі для школярів
Провели майтер-клас з приготування їжі для школярів

Гастрогід Олена Павлова разом зі своєю командою провела майстер-клас з приготування корисних та смачних страв, за рецептами Клопотенко. Морквяний суп-пюре з додаванням картоплі та цибулі, салат з буряка, яблук, сирої капусти заправлений лимонним соком. Салат з капусти і кропу подавали у двох видах - заправлений сметаною та лимонним соком. Салат з моркви, яблука та твердого сиру з додаванням сметани.

Автор: Ірина Кальченко
  Провели майтер-клас з приготування їжі для школярів
Провели майтер-клас з приготування їжі для школярів

Представники шкіл та дитячих садків не з усім погоджувались, бо в навчальних закладах усі сирі продукти повинні пройти термічну обробку. Проте Олена запевнила, що такі страви можна готувати не лише в школі, а й вдома.

"Якщо ви сумніваєтесь, що це дорого чи затратно по часу - ми прийдемо і покажемо вам, як готувати смачну і корисну їжу", - каже Олена Павлова.

Автор: Ірина Кальченко
  Провели майтер-клас з приготування їжі для школярів
Провели майтер-клас з приготування їжі для школярів
У Вінниці з вересня в дитсадках подорожчало харчування.Для кожного віку дитини воно різне. Кому до 3-х років, то воно коштуватиме 22 грн в день, а було 18 грн. Для дітей з 3 до 7 років подорожчає з 28 гривень до 34,00 грн.
Зараз ви читаєте новину «Суп з гарбуза та бурякові макарони - розповіли про корисне шкільне харчування від Клопотенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути