У Вінниці пройшла презентація шкільного харчування від Євгена Клопотенко. На зустрічі розповіли, як правильно приготувати користі й смачні страви для дітей.
На майстер-клас прийшли представники різних шкіл та дитячих садків.
"Ми вже давно готуємо у пароконвектоматах. Рецепти Клопотенко надихнули нас повністю змінити дитяче харчування. Тепер діти обирають страву, яка більше до душі. Ми пропонуємо їм гарбузовий суп, фалафель, макарони кольору буряка та яблуко з чаєм каркаде", - каже власник приватної школи "Дельфін" Андрій Піжевський.
За словами Андрія, ціна за продукти виходить така сама, що й у звичайних шкільних їдальнях. Треба витратитися лише на спеціальне обладнання, яке готує на пару. Діти повинні корисно харчуватися.
"Треба переходити на нові рецепти поступово. При створенні двотижневого меню додавати по одній новій страві в день. Школярі мають познайомитися з кухарями. Подивитися з яких страв готують обіди. Щоб зацікавити школярів - треба прикрасити їдальню. Це може бути великий овоч чи фрукт, якравий з паперу", - пише Євген Клопотенко у збірнику рецептур страв для харчування школярів.
Гастрогід Олена Павлова разом зі своєю командою провела майстер-клас з приготування корисних та смачних страв, за рецептами Клопотенко. Морквяний суп-пюре з додаванням картоплі та цибулі, салат з буряка, яблук, сирої капусти заправлений лимонним соком. Салат з капусти і кропу подавали у двох видах - заправлений сметаною та лимонним соком. Салат з моркви, яблука та твердого сиру з додаванням сметани.
Представники шкіл та дитячих садків не з усім погоджувались, бо в навчальних закладах усі сирі продукти повинні пройти термічну обробку. Проте Олена запевнила, що такі страви можна готувати не лише в школі, а й вдома.
"Якщо ви сумніваєтесь, що це дорого чи затратно по часу - ми прийдемо і покажемо вам, як готувати смачну і корисну їжу", - каже Олена Павлова.
Коментарі