пʼятниця, 30 червня 2017 04:12

Створили карту для виловлювання хуліганів

  Ельвіра Мрясова зазначила, що завдяки "Сусідській варті" почaлa нaлaгоджувaтись тіснa співпрaця з офіцерaми поліції. Фото: vinnitsaok.com.ua
Ельвіра Мрясова зазначила, що завдяки "Сусідській варті" почaлa нaлaгоджувaтись тіснa співпрaця з офіцерaми поліції. Фото: vinnitsaok.com.ua

Вінницька національна поліція створила "карту безпеки" для мешканців міста. Вона зроблена в рамках проекту "Сусідська варта".

Про це Gazeta.ua повідомляє керівник патрульної поліції Вінниці Редван Усеінов.

"Також створено чат між представниками поліції і об'єднанням співвлaсників бaгaтоквaртирних будинків, де в оперативному режимі скидається інформація. Патрульні відповідають, як діяти в тій чи іншій ситуації. Разом з представниками ОСББ проведено обхід територій, розробили "карту безпеки" - карту районів, на якій, за допомогою інформації мешканців, було відмічено території, де найчастіше розпивають спиртне або вживають наркотичні препарати. Кожних два місяці поліція з представниками громади буде уточнювати цю карту", - говорить Усеінов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Презентували відділ поліції, який моніторить соцмережі

Голова правління Асоціації ОСББ Вінниччини Ельвіра Мрясова зазначила, що завдяки проекту "Сусідська варта" почaлa нaлaгоджувaтись тіснa співпрaця з офіцерaми поліції.

"Люди побачили своїх інспекторів, запрошують їх на збори і розповідають про свої проблеми. Завдяки взаємодії поліції та громади зараз проходить активне облаштування життєвого простору учасників проекту "Сусідська варта", - додає Мрясова.

До цього проекту вже долучилися 14 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. За словами правоохоронців, найбільше дзвінків зараз надходять до поліції від сусідів та дітей.

27 квітня у Вінниці започаткували унікальний проект "Сусідська варта". Мешканці будинку слідкуватимуть за порядком, стежитимуть за своїми сусідами і попереджатимуть злочини та нещасні випадки.Для впровадження пілотного проекту Вінницю обрали через масштабну мережу ОСББ. "Сусідська варта" вже більше 30 років працює у Канаді, Сполучених Штатах, а також у Молдові, Естонії та інших країнах.

Зараз ви читаєте новину «Створили карту для виловлювання хуліганів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути