Ексклюзиви
середа, 24 жовтня 2018 03:28

Створили громадську організацію для жінок, які виліковуються від раку

Створили громадську організацію для жінок, які виліковуються від раку
ГО OncoStop Lviv шукає допомогу у виготовленні друкованої продукції. Фото:tvoemisto.tv

У Львові представили громадську організацію OncoStop Lviv, яку створили жінки, що одужують від онкологічних захворювань.

Ініціатори, серед яких Анна Сєднєва та Олена Шотик, познайомились рік тому під час фотосесії для проекту про боротьбу з онкологією, - пише Tvoemisto.

Протягом року жінки зустрічались для участі в майстер-класах, у психологічних групах чи просто для розмов. Тепер юридично оформили те, чим займаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 дитячих смаколиків, які провокують рак

ГО OncoStop Lviv шукає допомогу у виготовленні друкованої продукції: брошур, інформаційних стендів, які жінки хочуть розмістити у Львівському державному онкоцентрі. Про це вже говорили із заступником головного лікаря Львівського онкоцентру Орестом Трілем. Лікарі підтримують ідею поширення інформації.

"Ми хочемо поширювати інформацію про те, де отримати безкоштовні ліки, як перевірити їх на справжність, адже підробки трапляються. Люди часто не знають, що є реабілітаційні центри, що вони можуть отримати безкоштовну білизну або масажі, якщо потрібно. Люди не знають, як оформити інвалідність. На виду зазвичай комерційна інформація, а про безкоштовну допомогу – треба додатково шукати", – каже Олена Шотик.

Організація хоче також розмістити соціальну рекламу по місту і шукає тих, хто міг би їм з цим допомогти.Крім того, в організації кажуть, що було би добре, аби місто запровадило безкоштовні автобуси до онкоцентру на зразок тих, що курсують до торгових центрів.

"Звісно, можна сказати, що дівчата забагато хочуть, але насправді після хіміотерапії важко їхати громадським транспортом або сісти за кермо. Лікування буває складне", – каже Олена Шотик.

Організація потребує допомоги дизайнерів, рекламістів, юристів, психологів, реабілітологів та журналістів. Потрібні люди та приміщення для проведення майстер-класів, лекцій тощо. Планують і проведення мистецького ярмарку.

"У нас є дівчата, які вишивають, малюють, шиють ляльки. Ми хочемо показати, що ми не тільки хворіємо, що ми живі люди і хочемо бути корисними. Ми не лежимо і не чекаємо, поки нас врятують", – говорить Олена Шотик.

До 2050 року інфекційні хвороби стануть смертоноснішими за рак і діабет. Навіть найпростіша операція буде небезпечною для життя.Призведе до таких наслідків вироблення в бактерій стійкості до антибіотиків.

Зараз ви читаєте новину «Створили громадську організацію для жінок, які виліковуються від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути