понеділок, 13 липня 2020 17:57

"Стежили 2 доби, затримали миттєво" - оперативник про розкриття пограбування Укрпошти

"Стежили 2 доби, затримали миттєво" - оперативник про розкриття пограбування Укрпошти
Підозрюваних у нападі на машину Укрпошти затримали в Святошинському районі Києва. Фото: pl.npu.gov.ua

За розбійниками, які підірвали та пограбували машину Укрпошти, стежили 2 доби. Затримали злочинців у дворі багатоповерхівки в Святошинському районі Києва.

Про те, як затримували бандитів, Gazeta.ua в ексклюзивному коментарі розповів заступник начальника управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Полтавській області полковник Роман Іващенко.

Правоохоронці швидко вийшли на слід чоловіків, яких обґрунтовано підозрюють у вчиненні розбійного нападу на машину Укрпошти 7 липня в Лубенському районі Полтавщини. 3-є бандитів переховувалися в одній з багатоповерхівок у Святошинському районі столиці.

Оперативна група виїхала з Полтави до Києва. Керування операцією здійснювали - заступник начальника Департаменту карного розшуку полковник Юрій Кузьменко, начальник Управління карного розшуку у Полтавській області полковник Віталій Шиян та його заступник Роман Іващенко.

"Перед затриманням 2 доби в автомобілях стежили за адресою, де жили фігуранти. Були не до кінця впевнені, що вони всі разом. Чекали на їх вихід. В адресу не заходили, бо знали, що там може бути зброя. Адже при скоєнні злочину використовували вибухівку і в одного зі злочинців у руках був пістолет. Ми не хотіли, щоб вони взяли заручників. Знали, там перебуває цивільна дівчина", - розповів полковник Іващенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрив та пограбування авто Укрпошти: один із підозрюваних – працівник компанії

Правоохоронці розуміли - щоб не ризикувати життям співробітників і мешканців Києва, провести затримання треба миттєво. Не дати можливості злочинцям оговтатися та почати чинити опір. Оперативники працювали в цивільному одязі, щоб не привертати увагу. Під ним ховали бронежилети. Коли служба спостереження повідомила, що фігуранти вийшли і направляються в найближчий магазин, детективи швидко зайняли обумовлені позиції.

"Розробили комбінацію. Вирішили, що найкращий момент для затримання, коли руки у них будуть зайняті пакетами. Ми всі замаскувалися - хтось ішов з пакетами, хтось з відром. Створили враження буденного життя двору. Тихенько під'їхала група захоплення. Обрали місце подвір'я, де найменше людей. Я взяв у піцерії порожні коробки з-під піци. Йшов їм назустріч, коли фігуранти вийшли з магазину. Затримали їх за секунду, миттєво", - розповів правоохоронець.

Інших подробиць поліцейський не розкриває. Триває досудове розслідування. Тож, як повідомили в пресслужбі обласної поліції, всі інші деталі є таємницею слідства.

Вранці 7 липня в Полтавській області невідомі здійснили підрив автомобіля Укрпошти, який доставляв кореспонденцію за маршрутом Лубни - Лохвиця. Внаслідок вибуху 2 працівників Укрпошти отримали тілесні ушкодження. Правоохоронці швидко встановили, що вибухівку в машину поштарів підклали заздалегідь і підірвали дистанційно.

11 липня в Октябрському суді Полтави 4-м підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів без права внесення застави. Один із затриманих є працівником Укрпошти. Решта - безробітні. Під час "невідкладних обшуків" правоохоронці знайшли гроші і пістолет.

Зараз ви читаєте новину «"Стежили 2 доби, затримали миттєво" - оперативник про розкриття пограбування Укрпошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути