понеділок, 07 листопада 2016 13:45

Стартували міжнародні військові навчання "Кленова арка – 2016"
6

Фото: mil.gov.ua

Понад двісті українських, польських, литовських і канадських військовослужбовців взяли участь у відкритті міжнародних навчань "Кленова арка – 2016".

Навчання проходитимуть на Яворівському полігоні на Львівщині.

До маневрів, що триватимуть близько двох тижнів, залучений особовий склад литовсько-польсько-української бригади, а у ролі інструкторів та посередників виступають офіцери ЗС Канади.

За словами співкерівника навчань з української сторони підполковника Ігора Скибюка, навчання сприятимуть поглибленню співпраці та зміцненню відносин у військовій сфері між Україною, Польщею та Литвою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пілоти винищувачів з усієї України розпочали масштабні тренування

"Розвиток подій у світі і Східній Європі засвідчив актуальність і необхідність проведення таких навчань, адже у наш час однією зі складових забезпечення національної безпеки є участь у системі колективної безпеки. Наявність підготовленої боєздатної військової складової є важливою умовою, яка здатна забезпечити дотримання міжнародного права. Ми демонструємо готовність і здатність спільно відповідати на гібридні загрози", — наголосив керівник навчання, командир 80-ї окремої десантно-штурмової бригади полковник Володимир Шворак.

27 червня на території Яворівського полігону відбулося відкриття масштабних багатонаціональних військових навчань "Репід Трайдент - 2016".

Зараз ви читаєте новину «Стартували міжнародні військові навчання "Кленова арка – 2016"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути