Ексклюзиви
субота, 29 жовтня 2016 20:37

Пілоти винищувачів з усієї України розпочали масштабні тренування
11

Фото: Юрій Валько

На військовому аеродромі 114-ї бригади тактичної авіації стартували льотні збори випускників військових вишів.

Гул авіаційних двигунів на івано-франківському летовищі не стихає від ранку до пізнього вечора. Модернізовані Міг-29 один за одним вирулюють на злітну смігу, злітають та заходять на посадку. За штурвалами винищувачів – цьогорічні випускники Харківського університету Повітряних Сил. Тепер вони пілоти авіаційних частин по всій Україні.

"Мета цих навчань — підготувати льотчиків до категорії третього класу. Кожен політ авіатори намагаються виконати на високу оцінку. В кого оцінка буде низька, ті до польотів не допускаються", - каже заступник командира 114 бригади тактичної авіації з льотної підготовки, підполковник Геннадій Василенко.

За його словами, Івано-Франківський аеродром для зборів обрали не випадково. Тут хороша навчальна база, якісні інструктори, і є все необхідне для підготовки пілотів.

Також у вишколі беруть участь екіпажі та техніка 204-ї бригади тактичної авіації, яка раніше базувалася в Бельбеку. Після окупації Криму частина тимчасово перемістилася на Миколаївщину. Військовим навіть вдалося відновити літаки, які були пошкоджені окупантами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий аеропорт дроблять на камінь і продають

"Літаємо самі, і в складі екіпажу. Ще в "учебці" ми отримали багато навичок, наш наліт вдвічі перевищував наліт попереднього випуску. Ми перші, хто освоїли бойовий літак, ще навчаючись в університеті", – каже старший лейтенант 204-ї бригади Вадим і додає – місто та аеродром дуже подобаються, каже, все на вищому рівні.

Його слова підтверджує командир ескадрильї 204-ї бригади, підполковник Артем Шкільнюк: "Практична підготовка у хлопців дуже хороша. В училищі їх добре навчили".

Приємним доповненням польотів військові називають можливість милуватися карпатськими пейзажами.

"Літати тут дуже цікаво. Красиво гори виглядають з-за хмар. І лісів тут багато, це вносить якийсь шарм, особливо восени, коли дерева змінюють колір. Бо на Миколаївщині у нас навколо одні поля", - каже Шкільнюк.

Зараз ви читаєте новину «Пілоти винищувачів з усієї України розпочали масштабні тренування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути