Ексклюзиви
вівторок, 19 січня 2021 18:40

Списали автомобілі відділу освіти, а тепер продають їх, як свої

Колишнє майно відділу освіти Кам'янської РДА Черкаської області продають на сайті OLX. Оголошення про продаж вантажних автомобілів, двигунів, акумуляторів виставив родич колишнього голови районної ради Сергія Сундукова. Напередодні продажу Кам'янська районна рада списала майно, назвавши його металобрухтом. Однак продавець стверджує, що вся техніка цілком придатна й перебуває у відмінному технічному стані.

"Ця техніка залишилася від колишнього навчально-виробничого комбінату, – розповідає один із колишніх співробітників районного відділу освіти. Прізвище не хоче називати. – Після його розформування майно переписали на районний відділ освіти. Коли стало зрозуміло, що району не буде, а замість нього буде Кам'янська ОТГ, питання про списання винесли на сесію районної ради. Голова районної ради Сергій Сундуков заявив, що це металобрухт, який треба списати. Що сесія й зробила. Щоправда один автомобіль ГАЗ-53-А 1978 року випуску вдалося передати в новостворену Кам'янську громаду. Інші два – 1984 і 1986 років випуску, а також автомобіль УАЗ – списали. А вже на початку січня на сайті OLX з'явилося оголошення про продаж автомобілів, моторів, акумуляторів і навіть талонів на дизельне пальне. Наші працівники відразу впізнали списану техніку відділу освіти. За наш автомобіль ГАЗ-53 просять 40 тисяч гривень. За мотори, насоси, котли, акумулятори менше – від 2,5 до 15 тисяч гривень.

  Техніка за словами продавців у відмінному стані. Фото OLX
Техніка за словами продавців у відмінному стані. Фото OLX

Продають абсолютно не криючись. Навіть напис "навчальний" не стерли на кабіні. На задньому борті залишили значок "У" – учбовий. Ми подивилися номер продавця. Ним виявився Ігор Соколюк. Цей чоловік одружений на сестрі колишнього голови районної ради Сергія Сундукова. Виходить, що найгіршу, найбільш убиту техніку вони передали новоствореній громаді. А решту просто вкрали і тепер продають як своє особисте майно. Не посоромилися навіть виставити на продаж дорожній каток – річ у тім, що батько Сундукова до виходу на пенсію працював начальником райавтодору".

Продають абсолютно не криючись. Навіть напис "навчальний" не стерли на кабіні.

Колишнього голову Кам'янської районної ради Сергія Сундукова запитаннями застаю зненацька.
"А чого це я повинен коментувати"? – перепитує. – Якщо зять продає, то нехай він і коментує.
– Але ж техніку списувала районна рада?
"Я не маю коментарів із цього приводу", – каже Сергій Олександрович.

Робочий телефон колишнього начальника Кам'янського районного відділу освіти Івана Глаголи заблокований для вхідних дзвінків. Замість нього телефоную колишньому голові Кам'янської РДА Богдану Солошенкові. Почувши запитання, він бере паузу.

"Я не коментуватиму це в пресі. Якщо в правоохоронних органів виникнуть питання, готовий розповісти".

Ігор Соколюк, який продає техніку, каже, що вона без документів.

"Обидва "газони" без документів. Проблем, як таких, по машинах взагалі не було, – каже телефоном. – Просто довго стояли. Років 5. Якщо будете оформлювати їх, це вже ваші проблеми. Вони списані, бо час їхній прийшов. Один коштує 40 тисяч. Якщо обидва заберете, по-любому скидка буде. Каток пару років стояв, але стан повністю робочий. Двигун дизельний. Документів немає теж. Якби були юридичною особою, було би простіше в плані оформлення. Ще є двигун, але він перебирався. Два вже купили, а один остався. Поміняли поршні й гільзи. Навісне все є. Талонів на пальне можу продати хоч і 25000 літрів. На даний момент є така кількість. Треба буде уточнити, якщо захочете ще".

Міський голова Кам'янки Володимир Тірон теж сподівається, що в ситуацію втрутяться правоохоронці.

"Чомусь я абсолютно не здивований таким розвитком подій. І тою нахабністю, з якою все це здійснювалося. Я теж сподіваюся, що на ситуацію зреагують правоохоронні органи. Звісно, місту бракує вантажної техніки й та, що тепер так нахабно продається, аж ніяк не була би зайвою. Схожа ситуація була із комунальною аптекою. Районна рада продала її своєму ж депутату. Та, в свою чергу, встигла перепродати. А тепер ми взнаємо, що за комунальною аптекою залишилося 700 тисяч боргу. Оце такі ділки!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роман Бережний витягнув із ополонки двох хлопців

За неофіційною інформацією відділ освіти Кам'янської громади через відсутність техніки змушений був перевозити продукти для шкільних їдалень автобусом.

Зараз ви читаєте новину «Списали автомобілі відділу освіти, а тепер продають їх, як свої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути