четвер, 18 жовтня 2018 14:10

Солдат-контрактник збив інваліда на візку

Солдат-контрактник збив інваліда на візку
водій мікроавтобуса втік із місця події

В Шполянській районній лікарні помер 31-річний Роман Ришак із села Скотареве. Чоловік був інвалідом дитинства і пересувався у візку. Днями Роман поїхав до сільського магазину по каву. На повороті його збив і протягнув мікроавтобус. Водій не зупинився і втік. Згодом авто знайшли в Мокрій Калигірці. Автомобілем кермував 27-річний контрактник, учасник АТО.

"Трагедія сталася 6 жовтня, – каже староста села Андрій Запісецький. – Роман страждав на дитячий церебральний параліч. Під вечір, приблизно о 17-20 виїхав візочком до сільського магазину. Скупився і повертався додому. На повороті його не помітив водій мікроавтобуса. Збив, протягнув кілька метрів і втік. Романа доправили до лікарні. Там він прожив ще кілька днів і помер 11 жовтня, не приходячи до тями".

Свідки трагедії помітили, що автомобіль поїхав у бік села Мокрої Калигірки сусіднього Катеринопільського району. Викликали поліцію. Поліцейські переглянули відео камер спостереження. Невдовзі знайшли винуватця аварії. Ним виявився 27-річний житель Київської області, учасник АТО і контрактник.

"Цей хлопець – немісцевий, – каже голова Мокрокалигірської громади Вікторія Пипа. – Він зустрічався із дівчиною із нашого села і їздив до неї на побачення. Шкода, що все так закінчилося".

Днями суд обирав винуватцю аварії запобіжний захід. Найближчі два місяці він проведе під вартою. Якщо провину водія буде доведено, йому світить 8 років за гратами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олега Слободяника звинувачують у вимаганні грошей з родини голови районної державної адміністрації

Загиблий Роман Ришак жив у Скотаревому разом із батьками. Старша сестра зі своєю родиною мешкає окремо.

Зараз ви читаєте новину «Солдат-контрактник збив інваліда на візку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути