Ексклюзиви
понеділок, 08 жовтня 2018 15:10

Олега Слободяника звинувачують у вимаганні грошей з родини голови районної державної адміністрації

Олега Слободяника звинувачують у вимаганні грошей з родини голови районної державної адміністрації
Олег Слободяник каже, що за ним стежили

На два місяці під домашній арешт посадив суд голову товариства мисливців і рибалок Шполянського району, учасника АТО Олега Слободяника. Чоловіка звинувачують у тому, що він під загрозою фізичної розправи та підпалу техніки вимагав 7500 євро від керівництва СТОВ "Лан". Підприємство належить родині голови Шполянської РДА Володимира Потапенка. Нині товариством керує його дружина Ольга Потапенко.

Під час отримання грошей Слободяника було затримано. Згодом у його будинку було проведено обшук. Поліція стверджує, що знайшла в атовця автомат АКМС, сигнальний пістолет із набоями, димові гранати та патрони. Головного мисливця району можуть ув'язнити на строк від трьох до семи років.

Шполянська поліція ніяк не коментує ситуацію.

"Затримання проводили не ми, а Головне управління", – каже начальник поліції Шполянського району Вадим Різник.

Олега Слободяника позитивно характеризують на роботі.

"Олега двічі одноголосно обирали на цю посаду. Він — один із перших добровольців російсько-української війни, є заступником голови районної спілки воїнів АТО, а його вісімнадцятирічний син захищає Україну від російського агресора, – каже мисливець Валерій Кривий. – Це просто смішно звинувачувати Олега Слободяника у вимаганні. Він завжди відстоює справедливість. Хоче, щоб закони й загальні правила діяли для всіх однаково. У нас на Шполянщині збережені всі мисливські угіддя у розпорядженні УТМР в той час, коли в інших уже майже все передали давно в приватну власність".

"Я здогадувався, що на мене готується замовлення, – каже Олег Володимирович. – Багатьом браконьєрам я перейшов дорогу. Останньою краплею стала ситуація із масовим отруєння бджіл біля Нової Ярославки та в ближніх селах. Влітку СТОВ "Лан", яким керує дружина голови РДА Володимира Потапенка, без попередження потруїло посіви. Масово загинули бджоли і бджоломатки, куплені за шалені гроші. Там були і мої вулики. Поліція зафіксувала факт масової потрави, але сільська рада акту не склала. Гроші людям так ніхто й не компенсував. Керівництво стверджувало, що то не вони труїли. Але довкола нічиїх полів більше немає. Я не кажу, що агроном СТОВ "Лан" Олександр Крюк навмисне потруїв бджіл. Але його помилка завдала людям величезних збитків. Згодом він ходив за мною, торгувався про компенсацію збитків. Потім усе підозріло затихло. Раптом Крюк зателефонував мені, запропонував зустрітися в приміщенні товариства мисливців і рибалок. Як тільки я його побачив, відразу запитав:
– Що, куклу мені приніс?

Агроном кинув гроші мені на стіл, а відразу за Крюком забігло кілька спецпризначенців у балаклавах. Згодом поїхали до моїх батьків. Полізли на горище й відразу знайшли зброю. Але річ у тім, що я тієї зброї ніколи не торкався. Думаю, що справа тягнутиметься роками. Я нікому не завдав шкоди, ніхто від моїх дій не постраждав".

СТОВ "Лан" раніше керував голова Шполянської РДА Володимир Потапенко. Нині підприємство очолює його дружина Ольга.

"Раніше в мене ніколи не було конфлікту зі Слободяником. За чоловіка говорити не буду. А тепер Олег почав вимагати з нас гроші. Не боявся, що мій чоловік – голова Шполянської РДА. У той день ріпак кропило багато господарств. Але ми впевнені, що це не наша провина. Отруєння сталося 30 травня. Наш ріпак уже відцвів і бджоли на нього не летіли. Тому ми не попереджували бджолярів про те, що будемо кропити. Ріпак продали 17 червня, що зайвий раз підтверджує, що 30 травня він уже відцвів. Але Олег чути нічого не хотів – вимагав грошей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися нові скандальні подробиці побиття школяра під Черкасами

У день суду підтримати Слободяника до судової зали прийшло близько сотні осіб. Колишнього атовця посадили під домашній арешт на 60 діб.

Зараз ви читаєте новину «Олега Слободяника звинувачують у вимаганні грошей з родини голови районної державної адміністрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути