вівторок, 20 листопада 2018 15:45

Що відомо про нового губернатора Черкащини

Що відомо про нового губернатора Черкащини
Новим губернатором Черкащини призначили Олександра Вельбівця. Фото: provce.ck.ua

У Черкасах на посаду голови обласної адміністрації призначили Олександра Вельбівця. Він замінив Юрія Ткаченка, який був губернатором з 2014-го.

Gazeta.ua зібрала, що відомо про нового голову області.

ПРО НЬОГО

Йому 42 роки, народився в селищі Лисянка на Черкащині. За освітою, інженер-механік та державний управлінець.

У 2005-2006-х був на посаді 1 заступника голови Лисянської районної державної адміністрації Черкаської області. З березня 2006-го до липня 2010-го - селищний голова Лисянки.

З квітня 2014-го до лютого 2015-го - голова Лисянської районної державної адміністрації Черкаської області. Депутат Черкаської обласної ради VII скликання від Блоку Петра Порошенка "Солідарність".

З 20 листопада 2015-го - голова Черкаської обласної ради VII скликання. Обраний за багатомандатним виборчим округом від партії БПП.

СКАНДАЛИ

14 липня 2010-го, перебуваючи на посаді селищного голови, Вельбівця затримують за підозрою в отриманні хабара - $4 тис. За таку суму мав передати в довгострокову оренду земельну ділянку розміром 0,21 га у центральній частині Лисянки під комерційну забудову.

Під час допиту підтвердив, що вимагав гроші за сприяння в аукціоні земельної ділянки. До самих купюр Вельбівець не торкався і слідів ідентифікуючої речовини на його руках не зафіксували.

11 квітня 2012-го Жашківський районний суд виніс вирок за справою. Олександра Вельбівця засудили до 5 років ув'язнення з позбавленням права працювати на державній службі строком на 2 роки та конфіскацією третини майна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як живуть черкаські слуги народу

На суді Вельбівець відмовився від визнавальних показів. Заявив, що правоохоронні органи на нього тиснули й порушували його громадянські права. А хабар і затримання - штучна провокація.

10 липня 2012-го під час апеляційного розгляду справи захист Вельбівця наполягав на скасуванні рішення суду через відсутність складу злочину. Вельбівець заявив, що його підставили, бо не захотів співпрацювати з "Партією регіонів".

Народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук звинуватив чиновника в лобіюванні закриття Корсунь-Шевченківського професійного ліцею заради передачі його земель і будівель Черкаській єпархії Російської православної церкви в Україні.

ДЕКЛАРАЦІЯ

У декларації 2017-го Вельбівець вказав заробітну плату у розмірі 434 416 грн, квартиру у власності дружини та доньки та автомобіль "Москвич" 1990 року випуску.

Фінансових зобов'язань і банківських рахунків не має.

"Першим вашим завданням є поїздка до Сміли та розпочати врегулювання ситуації. Якщо треба, моя порада - на пару днів перенесіть свою приймальню до Сміли, зустріньтеся з людьми, почуйте їх, розкажіть позицію обласної державної адміністрації, президента. Це питання треба врегулювати", - заявив президент Петро Порошенко після офіційного призначення новообраному губернатору на посаду.

Зараз ви читаєте новину «Що відомо про нового губернатора Черкащини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути