понеділок, 24 червня 2019 14:06

Смерть соратника Гриценка: "полетіли" голови керівників Вінницької поліції

Смерть соратника Гриценка: "полетіли" голови керівників Вінницької поліції
Після смерті соратника Гриценка рапорт на відсторонення від посади написав керівник вінницької обласної поліції Юрій Педос (ліворуч) керівникові Нацполіції України Сергію Князєву

На Вінниччині відсторонили від посади керівника обласної поліції Юрія Педоса. Він сам зателефонував увечері до голови Національної поліції та попросив задовольнити його рапорт.

Педос не перебуватиме на посаді на час слідства у справі смерті вінничанина Олександра Комарніцького, повідомив під час брифінгу у Вінниці голова Нацполіції України Сергій Князєв.

"Додатково звільнили з посади із лав Національної поліції заступника керівника обласної поліції полковника Сергія Сокирана. На його місце став керівник внутрішньої безпеки поліції області Ігор Мандрикович. Саме він займатиметься вихованням молоді", - повідомив голова НПУ Сергій Князєв.

Тимчасово виконувати обов'язки керівник обласної поліції буде Руслан Мороз, який досі був заступником обласної поліції. Від 2014-го керував обласним добровольчим підрозділом. Служив у зоні ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер соратник Гриценка, який перебував у комі після конфлікту з поліцейським

Також відсторонили керівників відділів Нацполіції від обласного до місцевого рівнів. Зокрема, начальника відділу кадрів.

Справою займається Держбюро розслідувань.

У разі доведення провини поліцейському, якого підозрюють у смерті жителя Вінниці Олександра Комарніцького, загрожує до 10-ти років позбавлення волі.

11 червня у Вінниці поліцейський попросив Олександра Комарніцького стати понятим, але той відмовився. Після цього між чоловіками сталася словесна перепалка, поліцейський штовхнув політика. Чоловік упав, вдарився головою та знепритомнів.

12 днів Комарніцький перебував у комі. Не приходячи до тями, помер у лікарні.

Причетному до цього поліцейському обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Зараз ви читаєте новину «Смерть соратника Гриценка: "полетіли" голови керівників Вінницької поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути