Ексклюзиви
середа, 21 березня 2018 04:12

Слони, собаки, скорпіони з відходів — як металобрухт перетворюють на справжнє мистецтво
9

Фото: uatv

Зварювальники Сергій Липецький та Валерій Трунов із Жмеринки створюють різноманітні скульптури зі звичайного металобрухту.

У колекції є вже десятки робіт техно-арту. Серед них скульптури тварин, риб, персонажів з кіно та моделі мотоциклів, пише uatv.

Раніше Валерій працював адміністратором у зварювальника і вирішив зайнятись чимось новим від нудьги. Приймав замовлення, передавав їх майстрові й далі чекав нових клієнтів.

"Не уявляв, що можу створювати щось власноруч. Після переїзду на нову квартиру та бажання облаштувати її за власним смаком, вирішив спробувати щось створити своїми руками. Все почалося з бажання зробити щось ексклюзивне для своєї квартири, спочатку зробив люстру – вийшло, потім світильники – теж вийшло, і мені це сподобалося", – згадує Валерій Трунов.

Майстри працюють з тим, що знаходять самі. Вони не закуповують ніяких дороговартісних матеріалів, а просто йдуть на звалища і беруть те, що їм підходить.

"Металобрухту довкола дійсно багато. При такій великій кількості матеріалів і навичок, ми вже п'ять років працюємо, можу сказати, що зможемо зробити абсолютно все", – зазначає Валерій.

Зварювальники слідкують за роботою багатьох світових майстрів. Сподіваються зайняти нішу в сфері металевого мистецтва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туалет як витвір мистецтва: фотограф досліджує громадські вбиральні Японії

"Їздимо по ярмарках, виставках і люди, які беруть там участь вже по 10-15 років кажуть, що такого ще не бачили. Тому напрям новий і, в принципі, нас вже знають", – каже Валерій.

В одній маленькій скульптурі може поєднатись дуже багато різного брухту. Модель слона зроблена з частин ложок, виделок, друкарської машинки, голівок від болтів та залізних ліжок. Майстер спочатку вивчає анатомію тварини. Потім створює каркас і поступово приварює необхідні частини. П'ятикілограмова модель слона була виготовлена протягом одного дня.

Художниця з Нью-Йорка Тріна Мері створює незвичайні картини. Полотном для своїх творінь вона обрала оголене людське тіло.

Своїх голих моделей Тіна розмальовує на фоні абатства Мон-Сен-Мішель у Нормандії, споруд Стамбулу, Лос-Анджелеса, Сіетлу та інших міст.

Зараз ви читаєте новину «Слони, собаки, скорпіони з відходів — як металобрухт перетворюють на справжнє мистецтво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути