четвер, 28 березня 2024 17:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки військ потрібно РФ, щоб захопити Харків: у ДПСУ відповіли

Скільки військ потрібно РФ, щоб захопити Харків: у ДПСУ відповіли
На Куп'янсько-Лиманському напрямку вже понад 10 місяців є концентрація ворожих військ у приблизно 100 тис. Фото: Еспресо

Наразі Харкову не загрожує наступ РФ.

Але такий план у ворога, ймовірно, є. Про це повідомив начальник пресслужби 15-го мобільного прикордонного загону ДПСУ (штурмова бригада Гвардії наступу "Сталевий Кордон") Іван Шевцов у етері телеканалу "Еспресо".

"Зараз на Лимано-Куп'янсьому перебуває військо РФ у складі близько 100 тис. осіб. Однак і цього недостатньо для того, щоб вести активний наступ на Харків. Щоб захопити Харків, ворогу треба накопичувати не менше 400-500 тис. особового складу на своїй ділянці. Зараз такого ми не спостерігаємо. Також немає великої кількості техніки", - зазначив він.

Тому, за словами військового, поки переживати не потрібно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили по житловому мікрорайону у Харкові, вбили людину. Постраждали діти

"Але такий план у ворога можливо є і відкидати його не потрібно. Маємо готуватися до будь-якого розвитку подій", - повідомив Шевцов.

Харків розташований близько до державного кордону РФ. Але щоб туди зайти, ворог має пройти через добре обладнані фортифікаційні ешелони і споруди, зауважив він.

"Відстань від РФ до Харкова 40 км. У нас було досить багато часу для того, щоб окопатися глибоко. Наразі передумов, що ворог може здійснювати наступальні дії в напрямку Харкова немає", - додав Шевцов.

На Куп'янсько-Лиманському напрямку вже понад 10 місяців є концентрація ворожих військ у приблизно 100 тис. Із них безпосередньо воює приблизно 40 тис. окупантів. Інші - це логістика, сили забезпечення, шпиталі.

Противник обстрілює керованими авіаційними бомбами та артилерією абсолютно все прикордоння, заявив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Він оцінив воєнну загрозу для регіону, розкривши подробиці щодо дій російських військових на Куп'янсько-Лиманському напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Скільки військ потрібно РФ, щоб захопити Харків: у ДПСУ відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути