пʼятниця, 01 вересня 2017 11:12

Синоптики розповіли, яку погоду слід чекати восени

Синоптики розповіли, яку погоду слід чекати восени
Синоптики прогнозують теплу осінь. Фото: Факти - ICTV

Метеорологи розповіли, що осінь 2017 року в Україні буде теплою. Дощів майже не прогнозують. Лиспопад буде "плюсовим", хоча в жовтні очікують перші заморозки.

Про це пише "Обозреватель.UA".

Укргідрометцентр обіцяє у вересні середньодобову температуру в районі +14...20 градусів тепла, а в гірських районах країни +12...13. Синоптики зазначають, що дощитиме в межах норми, властивій першому місяцю осені. У вересні випаде приблизно 35-70 мм.

Народний синоптик Леонід Горбаль погоджується з офіційними прогнозом, що "вересень цього року буде прохолодним". Синоптик зазначає, що в перший тиждень місяця середньодобова температура в Україні становитиме +18...19 градусів, а вдень повітря прогріється не більше, ніж до +22°С. Але вже 7 вересня похолодає - середньодобова температура впаде на чотири градуси - до +15°С, а вдень термометри опустяться до +18°С.

Після 9 вересня очікують посилення похолодання - до +8...9 градусів тепла вночі і +12...14 вдень.

Бабине літо прийде в Україну лише в середині вересня. Кілька днів буде сухо й сонячно. Вдень термометри покажуть +19...21°С. Але з 17 вересня "спека" закінчиться, і до кінця місяця температура піде на спад - до +17...18 тепла.

Щодо опадів, то народний прогноз обіцяє сухий початок осені.

"Дощі в країні будуть з 8 по 13 вересня і наприкінці місяця - в 26-29 числах", - передрікає Леонід Горбань.

Згідно з прогнозом погодних сайтів, спеки у вересні не буде, а середньомісячна температура у всіх областях не підніметься вище +22°С. На заході середня денна температура становитиме +20°С, а нічна +12°С. Трохи тепліше буде в центральних регіонах країни - в середньому +19°С вдень і +12°С вночі. У північних і східних областях повітря прогріватиметься до +18°С вдень і +11°С вночі.

А найтепліше традиційно буде на півдні - в середньому близько +22°С вдень, а вночі +15°С. При цьому, згідно з онлайн-прогнозами, початок вересня буде сухим, а після 15 числа почнуться затяжні дощі у всіх областях, які триватимуть від 3 до 10 днів.

За розрахунками народного синоптика, жовтень буде холоднішим, ніж вересень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прихід вересня

За словами Леоніда Горбаня, у перші два тижні жовтня щодня йтиме дощ. У цей час термометри покажуть середньодобову температуру +12...14 градусів тепла, а денну +15...17°С.

Народний синоптик стверджує, що з 15 жовтня очікують перші заморозки. З огляду на те, що середня температура за добу опуститься до +5°С, вночі стовпчики термометрів цілком можуть впасти нижче нуля. Правда, так холодно буде кілька днів - вже до 20-х чисел жовтня повітря вдень прогріється до +14-15 градусів тепла. Така погода триватиме до кінця місяця, а в останні дні жовтня вдарять нічні морози - до -3°С. Тоді очікують дощі, які, на думку народного синоптика, можуть перейти в мокрий сніг.

А ось листопад Україні буде відносно теплим.

"За моїми розрахунками, в листопаді температура буде частіше плюсова, ніж морозна", - стверджує народний синоптик.

За прогнозами Горбаня, періоди заморозків в останній місяць осені все ж будуть - найімовірніше, наприкінці листопада. Крім того, в перших числах місяця йтимуть проливні дощі майже в усіх регіонах країни. Але до грудня в Україні буде сухо.

29 серпня біля берегів російського Сочі пронеслись одразу 9 смерчів. Інформації про руйнування чи постраждалих не надходила.

Зараз ви читаєте новину «Синоптики розповіли, яку погоду слід чекати восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути