середа, 15 квітня 2020 13:02

Сільрада Іваньок перейшла на пошиття захисних костюмів і бахіл

Сільрада Іваньок перейшла на пошиття захисних костюмів і бахіл
Найвідоміша споруда в Іваньках – водяний млин 1792 року. Фото Андрій Бондаренко

Іваньківська сільська рада Маньківського району Черкаської области розпочала пошив санітарних масок й індивідуальних медичних костюмів. В селі виявили одного хворого на коронавірус.

"Я би взагалі не хотіла говорити про хворого, – каже сільська голова Леся Поліщук. – Це дуже порядна людина, якій зробили тест після повернення з-за кордону. Хвороба проходить абсолютно безсимптомно – ніяких ознак людина не має. Тим не менше суворо дотримується правил карантину – нікуди не виходить, ні з ким не зустрічається".

Хвороба проходить абсолютно безсимптомно – ніяких ознак людина не має

Тим часом у селі розпочали боротьбу з проявами хвороби.
"Усі співробітники принесли марлю, гумку тканину й пошили першу партію масок індивідуального захисту. Віддаємо їх у лікарню, ФАПи, медикам "швидкої", пенсіонерам. Зараз централізовано закупили 170 метрів тканини, – продовжує Леся Миколаївна. –Уже маємо необхідні викройки. Гроші надали підприємці Маньківського раону. Плануємо шити не тільки захисні костюми, а й медичні бахіли. Консультуємося із Білозірською ОТГ Черкаського району, де теж сільська рада розпочала виробництво засобів захисту. Через день проводимо дезінфекцію громадських місць – магазинів, сільської ради, школи й дитсадка".

Іваньки відомі своїми фермами з вирощування кролів, що реалізуються як продукція торгової марки "Кролікофф".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Такого мракобісся, як у Києво-Печерській лаврі в нас не буде

У Маньківському районі всього зафіксовано четверо хворих на коронавірусну інфекцію. Троє з них мешкають у райцентрі, ще один – в Іваньках.

Зараз ви читаєте новину «Сільрада Іваньок перейшла на пошиття захисних костюмів і бахіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути