Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2018 07:10

Сепаратисти зі зброєю в руках атакували офіс із "Правим сектором"

Сепаратисти зі зброєю в руках атакували офіс із "Правим сектором"
Фото 112.ua

В ніч на 15 березня 2014 року на вулиці Римарській в Харкові відбувся штурм проросійських активістів офісу організації "Патріот України", де були до 40 активістів із "Правого сектору". В результаті стрілянини загинули два 20 і 31-річний чоловіки, які намагались проникнути в приміщення.

Від сутичок постраждали 5 людей, із них - один працівник міліції.

"Травмовані почали прибувати в медичний заклад о 22.30. Вбиті загинули від мисливських набоїв. Стан інших потерпілих був середньої тяжкості", - пояснила Олена Ковальова, головний лікар Харківської міської лікарні.

"Дії, які відбулись в центр міста, це добре спланована провокація проросійських сил. Потрібна була картинка про карателів, от їх і шукали. Сепаратисти отримали підсилення від бійців із спортивного клубу "Оплот" і пішли кілька разів у наступ, але отримали відсіч", - пояснив Ігор Балута, губернатор Харківської області.

"Затримали 38 осіб із обох сторін конфлікту. Практично кожен мав із собою зброю. Тільки вранці ситуацію змогли вирішити і конфлікт радикалів не переріс у більш серйозну проблему", - написав в соцмережі Арсен Аваков, міністр МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топаз із Антимайдану відсидить 8 років.

https://gazeta.ua/articles/life/_topaz-otrimav-komandu-vidomogo-antimajdanivcya-posadili-na-8-rokiv/817819

Міський голова Геннадій Кернес розповідав, що тільки після 7 годин переговорів змогли досягнули порозуміння.

"Бій на вулиці Римарській 14 березня 2014 року став першим збройним протистоянням в російсько-українській війні. Українці дали відсіч сепаратистам, які змушені були відступити. Саме ці дії і дали поштовх, щоб визволити Харків від представників "руського міра"", - розповів Андрій Білецький, народний депутат.

Міський суд заборонив будь-які мітинги в Харкові на 16 березня.

Протистояння українців і проросійських сепаратистів продовжувались ще кілька місяців. Особливо запеклими були сутички в квітні 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецназ звільнив Харківську ОДА від сепаратистів за 5 хвилин.

Київський районний суд Харкова засудив до 6 років позбавлення волі лідера руху "Юго-Восток" Юрія Апухтіна. Навесні 2014 р. він керував місцевим Антимайданом. Його звинувачують у масових заворушеннях і закликах до повалення конституційного ладу.

Зараз ви читаєте новину «Сепаратисти зі зброєю в руках атакували офіс із "Правим сектором"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути