Ексклюзиви
середа, 26 лютого 2014 13:33

Сьогодні Львів розмовляє російською

Сьогодні Львів розмовляє російською

Львів'яни учора вирішили 26 лютого розмовляти російською - на роботі, в соцмережах, у транспорті, на ринку. Таке рішення міщани прийняли після того, як 24 лютого Верховна Рада скасувала мовний закон Колесніченка-Ківалова. На думку львів'ян, це рішення несвоєчасне і не варто з перших кроків нової ВР спекулювати на мовному питанні, тим самим знову розпалювати протистояння між Сходом і Заходом.

У соціальній мережі Facebook активно перепощують картинку, змакетовану львівськими активістами, з написом: "Сьогодні мова не про язык! Львів за перевибори до ВР, а не за спекуляції навколо мовних і національних питань". Ми не нацисти, - стверджують автори ідеї, які поширили повідомлення. Місцевий телеканал новин "24" вже транслює російською.

"Я кожного дня розмовляю різними мовами, - говорить мер Львова Андрій Садовий.- Якщо мені дзвонять російські кореспонденти, то я спілкуюся російською, щоб бути зрозумілим для росіян, бо вони наші сусіди. Адже лого нашого міста – "Львів відкритий для світу".

Мер зазначив, що сьогодні вранці до нього зателефонував голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський і подякував за проєвропейську позицію.

Водночас активісти з Донецька виступили з ініціативою у відповідь - сьогодні розмовляють українською.

Нагадаємо, львівське "Видавництво Старого Лева" у знак протесту надрукує першу книгу російською мовою одеситки Зої Казанжи "Если бы я была...".

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Львів розмовляє російською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути