пʼятниця, 14 вересня 2018 10:29

Ще одне місто України переходить на відновлювальну енергетику

Ще одне місто України переходить на відновлювальну енергетику
Львів повністю перейде на відновлювальну енергію до 2050 року. Фото: ЛМР

В Україні розпочався історичний процес енергетичного переходу від викопного палива до чистої енергії. Мер Львова Андрій Садовий заявив про амбітну иету "перейти на 100% відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) в енергобалансі міста до 2050-го". Очільник міста підписав відповідний меморандум із Міжнародною кліматичною організацією 350.org. Розповів про це під час офіційного відкриття Міжнародного екологічного форуму Lviv Eco Forum.

Тому Львів увійшов у п'ятірку міст-лідерів країн Східної Європи, що взяли на себе мету підтримувати лише чисту енергетику - Житомир, Кутаїсі (Грузія), Кам'янець-Подільський і Чортків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де найтяжче дихати: опублікували рейтинг найзабрудненіших міст України

Перехід на ВДЕ та дивестиції з викопної галузі - це єдине рішення, щоб запобігти подальшим кліматичним аномаліям.

"Такі політичні рішення забезпечать розробку енергетичних планів, кліматичних стратегій і залучення ще більшої кількості інвестицій в чисту енергетику. Перші підписанти - це міста-лідери, в які надходять інвестиції, та де вже впроваджується багато проектів із енергоефективності, сталої мобільності, будуються сонячні електростанції та ТЕЦ на біомасі", - каже Юлія Мельник, кампейнерка з відновлюваних джерел енергії 350.org у регіоні Східна Європа, Кавказ, Центральна Азія.

"Мета до 2050-го перейти на всі відновлювані джерела енергії - дуже амбітна. Її ставлять собі найуспішніші міста та країни світу. Роль Львова у тому, щоб бути локомотивом, який тягне процес вперед, щоб приєднувалися інші", - додав Андрій Садовий.

Назвали місто України, яке найбільше придатне для життя. Оцінювали всі обласні центри України. Рейтинг складали за такими характеристиками: зарплата і ціни, освіта і робота, діяльність мерії, транспорт та інфраструктура, екологія, безпека, можливості для бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Ще одне місто України переходить на відновлювальну енергетику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути