Ексклюзиви
понеділок, 15 січня 2018 11:21

СБУ заблокувала шпигунський сервіс, що перехоплював розмови

СБУ заблокувала шпигунський сервіс, що перехоплював розмови
СБУ затримала хакерів, які встановлювали на телефони програми стеження Фото: REUTERS

СБУ спільно з прокуратурою заблокувала поширення шкідливого програмного забезпечення. Його створили для віддаленого отримання інформації з мобільних терміналів.

Як з'ясували оперативники спецслужби, група зловмисників з різних регіонів України розробила програму для прихованого зняття інформації з мобільних пристроїв, повідомляє прес-центр СБУ.

Свої "послуги" зловмисники продавали клієнтам через спеціально створені веб-ресурси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook випустить розумну колонку для відеочатів та соцмереж

Замовник, заповнивши на сайті відповідну заявку, отримував спочатку тестовий доступ до "сервісу". Замовнику надходило посилання, яке він повинен був завантажити на телефон потрібної йому особи. Програма запускалася автоматично при включенні мобільного телефону, не проявляла ознак активності під час роботи і діяла приховано від власника.

Можливості хакерського обладнання дозволяли перехоплювати телефонні розмови, СМС і ММС-переписку, фіксувати місцезнаходження абонента "знімати" спілкування через популярні месенджери і електронну пошту, надавали доступ до фото- та відеофайлів, що зберігаються на мобільному пристрої.

Співробітники СБУ в Харківській області провели ряд обшуків в офісах та за місцями проживання учасників групи, під час яких вилучили докази протиправної діяльності зловмисників. Розслідування триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смартфон Meizu M6s засвітився напередодні дебюту

ЦРУ США у своєму звіті заявляє, що військові хакери Росії у 2017 році здійснили кібератаку проти України у спробі підірвати фінансову систему держави на фоні війни з проросійськими бойовиками.

Зараз ви читаєте новину «СБУ заблокувала шпигунський сервіс, що перехоплював розмови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути