Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2018 16:16

СБУ показала відео теракту, який фінансувало оточення Януковича

СБУ показала відео теракту, який фінансувало оточення Януковича
Слідчі СБУ з допомогою відео з камер спостереження повністю відтворили маршрут зловмисників

Виконавці підриву гранати на Меморіалі орлят у Львові придбали авто на іноземній реєстрації за $800 та приїхали з Києва для виконання злочину.

Про це повідомив заступник голови СБУ Віктор Кононенко, передає ZAXID.NET.

"Зловмисники сподівались, що, купуючи автомобіль без юридичного оформлення, вони захистять себе від ідентифікації. Слідчим і оперативним працівникам довелось провести дуже велику і клопітку роботу, переглянути камери зовнішнього відеоспостереження, щоб відтворити маршрут та місця, де перебували зловмисники", – сказав Кононенко.

13 березня один з виконавців кинув гранату на Меморіал орлят з вікна авто. Правоохоронці змогли відстежити рух їхнього авто завдяки камерам відеоспостереження у Львові. Працівники СБУ з'ясували, що зловмисники планують провести ще одну провокацію – підпал польського автобуса, який відбувся 23 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Защита русскоязычных": у Путіна готують новий план щодо України

Під час проведення обшуків за місцем проживання підозрюваних знайшли незареєстровану травматичну зброю, мобільні термінали та наркотики.

Обом чоловікам повідомили про підозру та 3 квітня обрали запобіжні заходи.
Віктор Кононенко додав, що фінансування терактів здійснювало оточення екс-президент Віктора Януковича під кураторством російських спецслужб.

3 квітня голова СБУ Василь Грицак заявив про затримання підозрюваних у підриві вибухівки на польському Меморіалі орлят у Львові 13 березня та підпалі польського автобуса 23 березня.

1 квітня працівники Служби безпеки України за допомогою піротехніки зімітували підпал іншого автобуса, щоб вийти на замовників злочину.

Зараз ви читаєте новину «СБУ показала відео теракту, який фінансувало оточення Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути