вівторок, 17 березня 2020 15:53

Із підозрою на коронавірус у Львові госпіталізували 14 людей, із них — двоє дітей
9

Хворих з корорнавірусом у Львові прийматиме обласна клінічна інфекційна лікарня на 410 ліжок
Фото: ЛМР
Хворих з корорнавірусом у Львові прийматиме обласна клінічна інфекційна лікарня на 410 ліжок
Хворих з корорнавірусом у Львові прийматиме обласна клінічна інфекційна лікарня на 410 ліжок
На вулицях Львова працюють порохотяги і водовозки, які миють вулиці, тротуари, і зупинки громадського транспорту
На вулицях Львова працюють порохотяги і водовозки, які миють вулиці, тротуари, і зупинки

Із підозрою на коронавірус у Львівській обласній інфекційній лікарні перебувають 14 людей, 5 із них – жителі Львова. Серед госпіталізованих є двоє дітей віком 3 і 15 років.

Про це повідомила очільниця міського штабу прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусу Галина Слічна.

"Двом особам, у яких інкубаційний термін становив 5 днів, провели тести – антитіл не виявили", – зазначила вона.

За її словами, провести швидкі тести на коронавірус усім, щодо кого є підозра зараження, не можуть через те, що в лікарнях немає тест-систем. Також цей аналіз потрібно проводити лише через кілька днів із моменту прояву симптомів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усе через ср*ку": Харчишин розповів, як із підозрою на коронавірус лежав у лікарні

Усі медзаклади Львова перейшли в режим карантину: там припинили планову госпіталізацію і планові огляди й профогляди. "Швидкі" працюють у посиленому режимі й виїжджатимуть лише у складних випадках: інсульт, інфаркт, травми, пологи й підозра на коронавірус.

Хворих з корорнавірусом прийматиме Львівська обласна клінічна інфекційна лікарня, яка має 410 ліжок. У разі великого спалаху захворюваності хворих прийматимуть ще інші медичні заклади міста та області.

"Зараз ми готуємо госпітальну базу 8-ї лікарні на Навроцького, 1-ї лікарні на Ужгородській, 3-ї лікарні на Русових, 4-ї та 5-ї лікарень на Чупринки, для госпіталізації пацієнтів із гострими респіраторними захворюваннями, спричиненими коронавірусом, або з підозрою на них" – заявила Галина Слічна.

У Львові для хворих на коронавірус зможуть задіяти 40 апаратів штучної вентиляції легень. Львівські швейні фабрики шитимуть костюми біологічного захисту для міських лікарень.

На вулицях Львова працюють пилососи і водовозки, які миють вулиці, тротуари і зупинки громадського транспорту. Керівники районних адміністрацій мають забезпечити щоденне миття під'їздів і сходових кліток.

4 із 7 зареєстрованих в Україні інфікованих коронавірусом заразилися всередині країни. Про це повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, виступаючи на позачерговому засіданні Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Із підозрою на коронавірус у Львові госпіталізували 14 людей, із них — двоє дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути