вівторок, 17 березня 2020 13:58

"Усе через ср*ку": Харчишин розповів, як із підозрою на коронавірус лежав у лікарні

"Усе через ср*ку": Харчишин розповів, як із підозрою на коронавірус лежав у лікарні
Харчишин розповів, що після спроби "лягти" в лікарню ближче ніж за 100 кілометрів запропонував лікарю "швидкої" дістатися до місця призначення своєю автівкою, щоб не займати машини. Фото: facebook.com/valeriy.kharchyshyn

Лідер гурту "Друга Ріка" Валерій Харчишин розповів, як проходив тестування на COVID-19. Після того як помандрував північчю Італії, у нього з'явилися симптоми коронавірусу.

Після звернення до медичного закладу "швидка" повезла його за 100 км аж до Білої Церкви, розповів співак у Facebook.

"Я опинився в групі ризику, повернувшись з Італії в період спалаху епідемії і згодом відчув усі симптоми вірусу, описаного в анамнезах COVID-19. Відповідно, страхова рекомендувала звернутися до "швидкої". Госпіталізація стала для мене єдиною опцією, бо в "багажнику": сухий кашель, задишка, температура, високий тиск, контакти з потенційно зараженими в італійській лікарні, відвідані аеропорти у Мілані, Римі, Турині, Празі та подорож за кермом з Ломбардії до Лігурії із зупинками в людних місцях. Адекватно ставлюся до карантину та відповідної гігієни. Але проти агонії, вірніше, відчуваю злість до паніки, яку своїми заявами сіють деякі урядовці та решта охочих під божевільні очі "вболівальників" "очолити та перемогти" головну подію, створюючи штучний дефіцит на різне лайно та на експрес-тести, що не дають аж ніякої гарантії вашої неінфікованості, бо таким тестом є лише ПЛР. Вам його обов'язково зроблять, коли в цьому буде необхідність. Але запасіться не гречкою, а звичайним терпінням. Мій аналіз опинився першим, що його досліджували. Скажу: все працює, через сраку, але працює... Можливо, це тільки початок, тому так важко дається перший урок.

Якщо ви (як і я) живете або, раптом, опинилися десь у передмісті - в Ірпені, Гостомелі, Бучі, Вишгороді, Борисполі, Броварах чи навіть у Конча-Заспі і Борщагівці, пощастить, якщо в Гатному/Чабанах, Глевасі, то з симптомами "коронаРОвірусу", вас неодмінно відвезуть не до найближчої лікарні чи Олександрівської, а до Білої Церкви (за 100 км від мене, наприклад). Ви погодитеся, бо пройти тест по-іншому вам не запропонують", - написав співак.

Харчишин розповів, що після спроби "лягти" в лікарню ближче ніж за 100 кілометрів, запропонував лікарю "швидкої" дістатися до місця призначення своєю автівкою, щоб не займати машини. Отримав відмову, бо інструкцією не передбачено.

"За півтори години ви в омріяному "інфекційному" відділенні лікарні №3 Білої Церкви. Відділення відремонтоване, привітний професійний персонал, неоднозначне, але красиве в'ю на фізично білу церкву з персональним входом до боксу. Але, за мить ви перестаєте радіти, дізнавшись, що ніяких тестів у ніч із п'ятниці на суботу у призначеному Київською ОДА центрі боротьби з "COVID -19" немає. Вони були в Ірпені (звідки "швидка"). На запитання, для чого тоді мене привезли за 100 км від Києва, розводять руками, промовляючи щось про інструкції. Наступного дня вранці розбудила радісна медсестра, проінформувавши: не дочекалися понеділка з доставкою швидкісних тестів з області, медзаклад, виявляється, заздалегідь самостійно придбав їх за власні кошти! (Дослівно, хоч не перевірено). Зазначу, що 3-тя лікарня БЦ фінансується з локально-міського бюджету і аж ніяк не пояснює їі призначення "обласним центром боротьби з вірусом" усіх жителів Київщини. Раділи недовго, бо з'ясувалося, що експрес-тест - чисто психологічна опція і не дає жодних гарантій! Учора у власній паніці я цього не почув від епідеміолога. Для повного виключення потрібно провести ПЛР-тест, а для цього матеріали мають відвезти, увага, назад до Києва в єдину призначену лабораторію. Чому не можна було зробити такий забір не за 100 км, а в іншій призначеній Олександрівській лікарні чи у скафандрах прямо у "швидкій" взяти матеріали і доправити до лабораторії?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До України везуть тести на коронавірус: коли очікувати в лікарнях

Співака надзвичайно обурила процедура обстеження, яку спланували чиновники.

"Хто ти, блядь, той розумнику логістичних наук з ОДА? Який кліщ укусив тебе й уповноважив на таке рішення? Для чого відвозити людей у непідготовлену лікарню з підозрою на екзотичну інфекцію, щоб потім відвозити матеріали тестів туди, звідки вони фізично приїхали? Чи дивився ти хоч раз на карту області? Чи знаєш, скільки порожніх диспансерів географічно та адміністративно розташовано поруч із містом у віддалених від житлових кварталів лісових зонах, а не посеред житлового району Білої Церкви? Чи не кияни - якісь не ті люди?", - писав лідер гурту "Друга Ріка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яніна Соколова та Валерій Харчишин зіграли закоханих

Тест Харчишину зробили в неділю у спецлабораторії Києва. Він показав негативний результат. Однак рентген показав односторонню пневмонію. Співак подолав неймовірні затори і дістався до приватної клініки в Києві. Там проходить лікування.

4 із 7 зареєстрованих в Україні інфікованих коронавірусом заразилися всередині країни. Про це повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, виступаючи на позачерговому засіданні Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «"Усе через ср*ку": Харчишин розповів, як із підозрою на коронавірус лежав у лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути