Ексклюзиви
понеділок, 29 липня 2024 22:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни після довгої паузи активізувалися біля Гуляйполя: яка там ситуація

Росіяни після довгої паузи активізувалися біля Гуляйполя: яка там ситуація
ЗСУ впевнено тримають оборону на Гуляйпільському напрямку, де активізувався ворог. Фото: Генштаб

Ворог активізувався біля Гуляйполя на Запорізькому напрямку.

Бойові зіткнення з росіянами там відбулися після тривалої паузи. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

"Якщо говорити про оперативну зону оперативного угруповання військ "Таврія", то в нас порівняно з іншими ділянками фронту не багато бойових зіткнень - за минулу добу 6. Але є суттєва зміна. Після тривалої паузи у нас відбулися бойові зіткнення з росіянами на Гуляйпільському напрямку", - прокоментував спікер.

Він зазначив, що противник вдавався до двох штурмових спроб і з різних напрямків, зокрема з села Решитилівське наступав в бік Гуляйполя.

"Про це говорили в деяких анонсах, що це може бути такий великий наступ із формуванням наступального угруповання. Але за даними нашої розвідки, це продовження тактики невеликих штурмових дій, тому що загальна кількість російського угруповання в Запорізькій області за кількістю змін не зазнала", - додав військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ вдарили по російських електропідстанціях під Курськом - Генштаб

Водночас, за його словами, росіяни "набралися зухвалості" і вчора намагалися штурмувати з застосуванням двох танків і ще одного баггі, слали загалом близько одного відділення.

"При цьому один із цих танків був уражений і знищений. Росіяни відступили. Успіху на Гуляйпільському напрямку не мали", - повідомив Лиховій.

За словами речника, сьогодні зранку наші оборонці, продовжуючи полювання за російськими танками на Гуляйпільському напрямку уразили один і пошкодили ще два танки.

"Але три танки за дві неповні доби на Гуляйпільському напрямку - це суттєвий показник і він привертає увагу до того, що саме цей, Гуляйпільський напрямок - він дещо все ж таки активізувався", - зазначив Лиховій.

Щодо Оріхівського напрямку, який ближче до Запоріжжя, речник військ "Таврія" зауважив, що це зараз основна гаряча точка в оперативній зоні.

Там вчора відбулося 3 бойових зіткнення, противник намагався наступати на Роботинському виступі, на Малу Токмачку, Роботине і Новоандріївку. Сьогодні зранку там відбулося ще 3 бойових зіткнення, противник намагався наступати на Малу Токмачку.

"Якщо говорити про результативність нашої роботи по операційні зоні, то за вчорашню добу ми скоротили російську армію на 114 осіб - 47 убитих і 67 поранених. Техніки теж уразили чимало. Зокрема відзначу успішне ураження району російської техніки поблизу Токмака. Там було уражено дві самохідні 122-міліметрові артилерійські установки "Гвоздіка", одна БМП-3 і п'ять автомобілів", - додав він.

Сьогодні на Харківському напрямку російські окупаційні війська чотири рази штурмували позиції українських воїнів у районах Глибокого і Вовчанська.

Ворог зазнав втрат і відійшов. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Російські терористи завдали авіаударів по Харківській області, скинули 18 керованих авіабомб. Ворог вдарив по районах населених пунктів Стариця, Лозова, Вовчанські Хутори, Малі Проходи, Ізбицьке і Приколодне.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни після довгої паузи активізувалися біля Гуляйполя: яка там ситуація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути