понеділок, 29 липня 2024 17:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни провалили штурми на Харківському напрямку і з втратами відійшли - Генштаб

Росіяни провалили штурми на Харківському напрямку і з втратами відійшли - Генштаб
Сили оборони відбивають атаки російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні на Харківському напрямку російські окупаційні війська чотири рази штурмували позиції українських воїнів у районах Глибокого і Вовчанська.

Ворог зазнав втрат і відійшов. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Російські терористи завдали авіаударів по Харківській області, скинули 18 керованих авіабомб. Ворог вдарив по районах населених пунктів Стариця, Лозова, Вовчанські Хутори, Малі Проходи, Ізбицьке і Приколодне.

"Ворог продовжує активні наступальні дії, намагається прорвати оборону наших військ. Основні зусилля прикладає на Покровському та Курахівському напрямках. Сили оборони жорстко відповідають на будь-яку активність окупантів", - пише Генштаб.

З початку доби відбулося 99 бойових зіткнень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Головнокомандувач відзначив далекобійність" - українська розвідка прокоментувала вибухи в РФ

На Покровському напрямку відбулась найбільша кількість боєзіткнень. Окупанти, за підтримки бомбардувальної ы штурмової авіації, здійснили 36 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах десяти населених пунктів. Найактивніше ворог діяв біля Прогресу, Новоолександрівки, Тимофіївки і Желанного.

Сили оборони стримують ворожий натиск і відбили 20 атак окупантів. Тривають 16 боїв. Ворожа авіація скинула на напрямку майже два десятки керованих авіабомб, а також вдарила НАРами поблизу Олександрополя і Новобахмутівки.

Курахівський: відбулися бої поблизу Костянтинівки, Антонівки та Парасковіївки. За сьогоднішній день зупинено 17 атак окупаційної армії.

На Куп'янському напрямку противник тричі активно йшов на позиції наших підрозділів неподалік Стельмахівки і Піщаного. Росіяни здійснили бомбардування районів Куп'янська і Петропавлівки. Українські воїни стійко тримають оборону.

На Лиманському напрямку окупанти здійснили вісім атак на позиції українців поблизу Невського, Макіївки і Тернів. Шість боєзіткнень завершилися без успіху для ворога, два - тривають.

На Сіверському напрямку поблизу населених пунктів Іванодар'ївка, Спірне і Переїзне українські воїни відбивають дві атаки, чотири спроби просунутись уперед були для ворога невдалими. Ситуація контрольована.

Краматорський: окупанти здійснили чотири штурми позицій нашого війська поблизу Часового Яру, Дубово-Василівки, Кліщіївки і Григорівки. Два ворожих штурми тривають.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак від початку доби зросла до 12. Ворог зосередив зусилля у районах Північного, Залізного і Нью Йорка. Українські воїни відбили вісім атак, інші - тривають. Росіяни бомбардували Торецьк і прилеглі до нього території - ворог скинув вісім КАБів.

На Времівському напрямку українські воїни відбили ворожий штурм неподалік Великої Новосілки. У районах Костянтинівки і Водяного точиться п'ять боїв. Окупанти вдарили трьома КАБами поблизу Катеринівки, та застосували некеровані авіаракети біля Новодонецького.

На Оріхівському напрямку росіяни провалили три спроби просунутись неподалік Малої Токмачки. Отримали жорстку відсіч. Ворог випустив понад півсотні НАРів у бік Кам'янського і Мирного.

На Придніпровському напрямку росіяни бомбардували райони населених пунктів Львове, Тягинка та Новотягинка. Ворог застосував сім КАБів.

"Підтримуйте Збройні сили України. Разом переможемо. Слава Україні", - звертається Генштаб ЗСУ.

За 886 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 576 тис. осіб, 16 103 броньованих машин, 8356 танків, 363 літака, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

Минулого тижня на Покровському напрямку українські воїни збили російський літак Су-25.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни провалили штурми на Харківському напрямку і з втратами відійшли - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути