четвер, 06 березня 2014 01:42

Російські військові погрожували кореспонденту Gazeta.ua, пробили колеса автомобіля

Кореспондент Gazeta.ua веде трансляцію з місця подій у Криму, де російські військові поступово покидають місця блокування. Далі пряма мова.

"Близько 22:00 години вечора ми приїхали у військову частину в Новокозирівці,оскільки знали, що вона заблокована російськими військовими.

Поспілкувавшись з головою частини вияснили, що військові покидають місце блокування і вирушили вслід за ними.

Виїхавши з населеного пункту, вели пряму трансляцію з місця подій.

Їхала колона з 4 автомобілів, ми слідували за ними. Приблизно через 10 км колона зупинилась, з машин вийшли чоловіки з автоматами.

Ми теж зупинились і трохи від'їхали назад. Недовго постояли і знову рушили за ними.

Недоїжджаючи 4 км до Євпаторії, на виїзді із села Приміське, колона зупинилась. Військові вийшли з машин і наказали покласти руки на капот погрожуючи зброєю.

Ззаду впритул під'їхав позашляховик "міцубісі", з нього вийшли 5-6 чоловік зі зброєю. 2 чоловіків в зеленій формі з нашивками "Беркут" і також з автоматами підбігли до нас.

Погрожуючи зброєю наказали вийти з машини. Один з пасажирів відмовився виходити і його витягли силою. Розпитували нас, хто такі. Пред'явили посвідчення журналістів. Тоді нам в приказному тоні запропонували їхати у зворотньому напрямку. На що ми відповіли, що нам туди не треба, оскільки їдемо у Сімферополь. На питання, звідки вони, відповідати відмовились. 

У ході спілкування один із них запропонував їх обігнати і їхати попереду, з чим ми і погодились. А коли відмовились не їхати за ними, один військовий сказав, що ми становимо для них загрозу і попередив, якщо продовжимо переслідування - для нас можуть бути погані наслідки.

Інший же чоловік дістав ніж і пробив нам 3 колеса. Потім сіли в машину і поїхали.

Після інциденту зв'язалися з військовими тієї частини, нам пояснили наступне, "невизначені" військові залишили місце блокування частини у зв'язку з тим, що у Криму працює місія ОБСЄ.

У керівництва військової частини є інформація, що вони будуть висаджені в районі населеного пункту Грущівка, ландшафт місцевості - гори і ліса, що дозволить їм переховуватись.

А на їхнє місце посадять цивільне населення, яке повернуть для блокування військової частини.

З метою створення ілюзії того для перевіряючих з ОБСЄ, хто блокує військові сили самооборони Криму.

Після того як колона рушила далі, до нашої машини під'іхав мікроавтобус "фольксваген".

За кермом і на пасажирському сидінні сиділи військові з погонами, які дізнались, що трапилось, а коли вияснили, що колеса нам пробили військові, рушили далі. Судячи з усього, це була машина супроводу, в котрій їхали командири невизначеих військових."

Зараз ви читаєте новину «Російські військові погрожували кореспонденту Gazeta.ua, пробили колеса автомобіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути