понеділок, 16 травня 2022 05:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни знищили транспортне сполучення між Пологами і Гуляйполем - Запорізька ОВА

Росіяни знищили транспортне сполучення між Пологами і Гуляйполем - Запорізька ОВА
Російські окупанти продовжують обстрілювати Гуляйполе. Фото: Еспресо

На Запорізькому напрямку противник здійснював вогневе ураження українських військ із реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів.

Російські окупаційні війська поблизу Дорожнянки підірвали дорогу мінами як зі сторони Поліг, так і зі сторони Гуляйполя. Глибина руйнувань близько півтора метри. Таким чином росіяни відрізали село, а також транспортне сполучення, повідомила Запорізька військова адміністрація.

Окупанти продовжували обстрілювати Гуляйполе та трощити цивільну інфраструктуру. Внаслідок збройної атаки росіян пошкоджені житлові будинки місцевих. Деякі приміщення від прямих ракетних влучень повністю зруйновані.

В Оріхові артударами пошкодили три відділення місцевої лікарні та храм релігійної громади.

В селі Мала Токмачка Пологівського району внаслідок артилерійського обстрілу окупантами було пошкоджено господарчу будівлю на території Оріхівської виправної установи.

Також пошкоджено прибудинкову територію та гаражні споруди мирного населення. Інформації щодо постраждалих людей не надходило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі окупанти ув'язнюють власних військових

Ворог продовжує інженерне обладнання зайнятих позицій.

Днями військові гірсько-штурмової Закарпатської бригади у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони Запорізького краю здійснили вогневу атаку позицій російської армії, в результаті чого ворог був змушений тікати, кинувши практично неушкоджену БМП-3 з повним боєкомплектом, документами, особистими речами та зброєю (гранатомети, міни, вогнемет). А сьогодні військові Сил оборони знешкодили ще одну БМП-3 з повним боєкомплектом.

Між колаборантами та окупантами починаються серйозні непорозуміння. Вони не хочуть поступатися першістю один одному. Відомий запоріжцям зрадник Рогов звинуватив самопризначеного "губернатора" Балицького в тому, що через нього "загубилися дорогою" з Москви до Мелітополя обіцяні виплати по 10 000 рублів до 9 травня.

У Мелітополі Запорізької області росіяни збирають дані про людей, які залишилися в місті. Імовірно, готуються до референдуму, потім ці дані можут використати, вважає мер Іван Федоров.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни знищили транспортне сполучення між Пологами і Гуляйполем - Запорізька ОВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути