Ексклюзиви
середа, 20 липня 2022 04:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни посилили обстріли вздовж всієї лінії зіткнення – ОК "Південь"

Росіяни посилили обстріли вздовж всієї лінії зіткнення – ОК "Південь"
В ОК "Південь" розповіли про ситуацію на фронті. Фото :Кореспондент

Ворог посилив обстріли населених пунктів вздовж лінії зіткнення, зокрема і з використанням авіації.

Росіяни продовжували обстріли Нікополя. Двадцятьма реактивними снарядами було атаковано портову інфрасруктуру і узбережжя. Втрат нема, повідомляє Оперативне командування "Південь" в Facebook.

Два реактивних снаряди реактивної системи залпового вогню "Ураган" випущено ворогом по Великій Костромці. Пошкоджено декілька цивільних будівель та лінія електропостачання. Людських втрат нема.

Реактивною системою залпового вогню "Смерч" ворог обстріляв Березнегувате. Зруйновано два та пошкоджено п'ять приватних будинків. Людських втрат нема.

Трохи згодом атаку повторив ворожий винищувач, який випустив по Березнегуватому п'ять ракет повітряного базування. Ворог бив в район переправи та по сільськогосподарських угіддях. Без втрат.

Артилерією 152-го калібру з тимчасово окупованої Херсонщини знов гатили по Миколаєву, снаряди влучили в район консервного заводу. Також обстріляно Галіцинове, де влучання відбулось у поле на околиці. Без втрат.

В районі Новогригорівки пара ворожих ударних гелікоптерів Ка-52 намагалась нанести ураження. Без втрат.

Підтверджені втрати противника за вчора складають: 41 окупант, літак Су-35, безпілотний розвідник, три одиниці РСЗВ "Град", три гаубиці "Мста-Б" і одну "Гвоздику", один автомобіль зв'язку та два звичайних, також знищено ще один польовий артилерійський склад в районі Брускинського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після втрат резервів окупанти змінили тактику – ОК "Південь"

Нашими гелікоптерними парами атаковано скупчення озброєння та техніки в районі Хрещенівки та Ольгиного . Як результат - частково знищена мінометна батарея.

Парою наших крилатих штурмовиків нанесено ракетний удар по складу боєкомплекту і скупченню техніки в районі Снігурівки, а парою Мі-24 – авіаційний удар по скупченню особового складу й озброєння в районі Любомирівки.

Пара наших штурмовиків та бомбардувальник активно відпрацювали по скупченню ворога, його техніки та складу боєприпасів, а також по батареї РСЗВ "Град" в районі Давидова Брода та Тернових Под.

Ввечері наші штурмовики парно вдарили по ворожому танковому взводу в районі Лозового, а бомбардувальник спорожнив опорний пункт противника неподалік.
Результати уражень дорозвідуються.

Намагаючись протидіяти нашим повітряним атакам, ворожий винищувач Су-35 випустив по ударній групі нашої авіації три ракети класу "повітря - повітря". Наших втрат нема. А ось у сам винищувач збитий нашим зенітним ракетним підрозділом. Пілот катапультувався, а літак впав на тимчасово окупованій території Херсонщини.

По Одещині вночі ворог наніс ракетний удар із застосуванням літаків Су-35. Одна з ракет, імовірно Х-59, знищена силами протиповітряної оборони, друга влучила в покинуту складську будівлю. Пожежу оперативно ліквідовано рятувальниками. Людських втрат немає.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни посилили обстріли вздовж всієї лінії зіткнення – ОК "Південь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути