Ексклюзиви
вівторок, 19 липня 2022 15:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Після втрат резервів окупанти змінили тактику – ОК "Південь"
3

Російський агресор, втрачаючи логістику і резерви, не створює ударних угруповань. Окупанти змінили тактику і тепер обстрілюють територію України регулярно і дистанційно.

Так, у ніч проти 19 липня росіяни атакували Одещину сімома ракетами типу "Калібр" з акваторії Чорного моря. Про це повідомив речник оперативного командування "Південь" Владислав Назаров у Facebook.

"Одну збито силами протиповітряної оборони, решта шість влучили в мирне село. Зруйновано і загорілися п'ять приватних будівель, постраждали школа, будинок культури, декілька інших приватних садиб, автомобілів. Постраждало шість цивільних осіб, серед них – новонароджена дитина", – зазначив він.

Загарбники знову обстріляли Миколаївщину із зенітно-ракетної системи С-300. Поцілили у фермерські господарства й сільськогосподарські угіддя навколо населених пунктів Висунськ, Новий Буг, Лепетиха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У росіян шалені втрати. Терміново мобілізують нове "гарматне м'ясо" – Генштаб

Російські окупанти продовжують обстрілювати південь України
Фото: t.me/Nazars_look
Російські окупанти продовжують обстрілювати південь України
Російські окупанти продовжують обстрілювати південь України

"Крім того, російські війська накрили вогнем Нікопольський та Криворізький райони. По Нікополю випустили до 40 реактивних снарядів. Є руйнування на двох промислових підприємствах. Вибухи спричинили там пожежі. У місті пошкоджені кілька приватних будинків і електромережі. У Криворізькому районі ворог ударив з артилерії по Зеленодольській громаді. На щастя, без постраждалих", – повідомив Назаров.

Штормова погода на морі продовжується. Корабельне угруповання РФ посилено до трьох ракетних і трьох великих десантних кораблів.

"Їхні наміри й задачі незмінні. Рівень загрози від застосування, в тому числі, і 24 ракет типу "Калібр" залишається високим", – підсумував речник ОК "Південь".

В акваторії Чорного моря російські окупанти тримають у бойовій готовності два ракетні кораблі. Вони оснащені 16 крилатими ракетами "Калібр", які в будь-який момент можуть вдарити по Україні.

У ніч на 19 липня Одеська область зазнала чергового ракетного удару російських окупантів. Вгатили з акваторії Чорного моря сімома ракетами. Внаслідок обстрілу постраждали шестеро людей, з них одна дитина. Одну ракету вдалося збити силами протиповітряної оборони, шість влучили по селу, за даними ОК "Південь". Ідеться про село Дачне Одеського району.

Зараз ви читаєте новину «Після втрат резервів окупанти змінили тактику – ОК "Південь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути