пʼятниця, 16 вересня 2022 17:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Російський удар по водосховищу: міністр екології назвав наслідки

Російський удар по водосховищу: міністр екології назвав наслідки
У річку Інгулець потрапила велика кількість сміття. Фото: Facebook.com/meteokherson

Руйнування гідротехнічної захисної споруди Карачунівського водосховища, що біля Кривоного Рогу, може призвести до техногенної катастрофи з тяжкими наслідками для довкілля і людей.

Російський ракетний удар у захисні споруди водосховища призвів до екологічних наслідків. Про це заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець в ефірі телемарафону.

"У річку потрапила велика кількість сміття, стічні води з вигрібних ям місцевих домогосподарств. Це техногенна катастрофа, яка має тяжкі наслідки для довкілля і людини. Чи це є екоцид, будуть вирішувати органи досудового розслідування", – сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на обстріли Кривого Рогу

Пошкодження таких великих об'єктів, як у Кривому Розі, завжди має ризик неконтрольованого потрапляння у навколишнє середовище небезпечних речовин, сказав міністр.

"Тільки від горіння нафтопродуктів українському довкіллю завдано збитку більше ніж на 46 мільйонів гривень. Внаслідок цього горіння в повітря вивільнилося більше 499 тисяч тонн забруднюючих речовин, що фактично в два рази більше, ніж викидав протягом довоєнного року великий металургійний комбінат", – пояснив Стрілець.

14 вересня російські війська завдали ракетних ударів по Кривому Рогу. Вдарили аеробалістичними ракетами типу "Кинджал" та "Іскандер". По дамбі випустили сім ракет.

Зараз ви читаєте новину «Російський удар по водосховищу: міністр екології назвав наслідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути