пʼятниця, 29 січня 2016 15:16

Російський Чорноморський флот у Криму посилено озброюється

Російський Чорноморський флот у Криму посилено озброюється
Фото: uapress.info

Базований у Криму Чорноморський флот Російської Федерації посилено озброюється. Про це заявив командувач флоту адмірал Олександр Вітко, повідомляє прес-служба флоту, повідомляє "Крим.Реалії".

"За підсумками 2015 року Чорноморський флот отримав понад 200 одиниць нових зразків озброєння і військової техніки", – сказав Вітко.

За його словами, арсенал флоту поповнили близько 40 різних кораблів і суден, у тому числі, три дизель-електричні підводні човни нового покоління (два з них, "Новоросійськ" і "Ростов-на-Дону", вже прибули до місця постійної дислокації. – КР) , 2 малих ракетних кораблі, 10 бойових катерів, 20 суден і катерів допоміжного флоту, понад 30 літальних апаратів, у тому числі сучасні багатофункціональні винищувачі СУ-30СМ і комплекти безпілотників.

Командувач також повідомив, що частини берегових військ поповнилися 140 одиницями новітньої автобронетанкової техніки.

"У взаємодії з частинами Південного військового округу зміцнюється потенціал самодостатнього угруповання для забезпечення гарантованої безпеки Кримського півострова і Кавказького узбережжя Чорного моря, в які органічно увійшли і нові зразки озброєння. Російське чорноморське узбережжя надійно захищене з моря, з повітря і з сухопутних напрямків", – зазначив Вітко.

За його словами, до 2014 року російський флот у Криму перебував у стані "штучного стримування"

Як розповів командувач, зараз на флоті відроджені або заново сформовані кілька великих з'єднань і військових частин. Вони від початку озброювалися й озброюються тільки сучасною військовою технікою, що "відповідає вимогам часу".

Відповідно до програми переозброєння до 2020 року, починаючи з 2016 року планується надходження на Чорноморський флот ще кількох бойових одиниць, у тому числі, сторожових кораблів "Адмірал Григорович", "Адмірал Ессен" і "Адмірал Макаров", двох дизельних підводних човнів "Старий Оскол" і "Краснодар", а також суден забезпечення і плавучих кранів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни хочуть забрати український корабель у свій флот.

Зараз ви читаєте новину «Російський Чорноморський флот у Криму посилено озброюється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути