середа, 15 жовтня 2014 13:09

Родинам кримських переселенців виділили земельні ділянки у престижному передмістті Львова

Родинам кримських переселенців виділили земельні ділянки у престижному передмістті Львова
Фото: События Крыма

14 жовтня у селі Сокільники Пустомитівського району Львівської області відбулася церемонія відведення земельних ділянок для переселенців із Криму, сімей воїнів, які беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі, а також жителів села, які потребують покращення житлових умов.На відведеній ділянці була забита табличка: "Земля для учасників АТО і переселенців".

Сільський голова Сокільників Михайло Щур повідомив, що близько 80% жителів села Сокільники - це депортовані громадяни або їхні нащадки, яких сталінське керівництво силоміць переселило із території Польщі, де вони жили століттями.

"Тому біль сьогоднішніх кримських переселенців нам добре знайомий і ми вирішили протягнути їм руку допомоги", - наголосив голова села.

Представники громади також додали, що не можна у скрутну хвилину відвертатися від громадян, які зберегли вірність Україні і залишили свої будинки в Криму.

Загалом на отримання ділянок можуть розраховувати 45 кримських сімей - члени створеного житлового кооперативу "Кримські переселенці", які подали необхідні документи.

Раніше група кримських переселенців звернулася до низки місцевих рад Львівщини з проханням знайти земельні ділянки для індивідуального житлового будівництва сімей, які виїхали з окупованого Криму.

На прохання відгукнулася лише Сокільницька сільська рада. Наявний у її розпорядженні єдиний вільний земельний масив для житлового будівництва ще у 2013 році був незаконно відчужений у сільради. Однак минулого тижня Вищий господарський суд України виніс остаточний вердикт, повернувши спірну землю місцевій громаді.

Зараз ви читаєте новину «Родинам кримських переселенців виділили земельні ділянки у престижному передмістті Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути