середа, 24 січня 2018 07:55

Родичі героя Небесної сотні виступають проти нанесення його імені на пам'ятник

Родичі героя Небесної сотні Олександра Капіноса проти використання його імені на монументі "Дерево Свободи". Його планують встановити у Вінниці на майдані Небесної сотні замість пам'ятника Тарасу Шевченку.

"Родина не надавала дозвіл на використання імені Олександра Капіноса при проектуванні і встановленні цього монументу і категорично забороняє таке використання. Олександр Капінос деякий час жив і працював у Вінниці. Активно займався громадською діяльністю. Тут він вболівав за встановлення пам'ятника Тарасові Шевченку на площі Театральній, яка після Революції Гідності носить назву майдан Небесної Сотні. Саме під час Революції Гідності вінничани встановили погруддя Кобзареві на вказаній площі. Демонтаж погруддя Тараса Шевченка є зневагою до поглядів Олександра. Встановлення на цьому місці монумента Небесній Сотні для нас є глумлінням над Олександром та його світоглядом", - написала на своїй сторінці у соцмережі наречена Олександра Капіноса Олена Котляр.

Вона додала копії заяв, які передала у Вінницьку міськраду та благодійній організації "БФ "Подільська громада", що опікуються новим монументом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятну дошку героєві Небесної сотні з Тернопільщини встановили у Вінниці

Автор: Олена Котляр
  Заява підписана родичами Олександра Капіноса
Заява підписана родичами Олександра Капіноса

18 лютого 2014-го Олександр Капінос отримав поранення голови на Майдані. Помер наступного дня о 9 годині. Мав 29 років.

Він народився у селі Дунаєві Кременецького району на Тернопільщині. З батьком та братом займався фермерством. Грав на бандурі. Закінчив Національний лісотехнічний університет у Львові. У 2012-му під Українським домом оголосив голодування на знак протесту проти закону про мови. Без їжі витримав 12 днів. На Майдані познайомився з на рік молодшою Оленою Котляр. По завершенні протестів планував одружитися.

Зараз ви читаєте новину «Родичі героя Небесної сотні виступають проти нанесення його імені на пам'ятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути