середа, 15 березня 2017 02:58

Роботу за кордоном шукають українці від 18 до 29 років

Роботу за кордоном шукають українці від 18 до 29 років
Фото автора

Останні три роки 12% населення сіл Львівської області працювало за кордоном. Зокрема, більше 60% опитаних мають родичів, близьких, друзів, які працюють, працювали або мають наміри працювати за кордоном.

І більше половини населення області від 18 до 60 років планують шукати роботу за межами України. 45% опитаних говорили, що вони готові працевлаштуватися нелегально.

"Звідки така звичка і думка, що ці ризики виправдають себе? Та звідти, що є в Україні, на жаль, такий звичай "працювати на чорно". Без трудового контракту, без трудової книжки, без пакету соціальних гарантій. А просто тому, що працювати треба. Бо потрібні гроші на сьогодні і на вчора, а не тільки на завтра. І тому "у завтра" люди не заглядають", - розповідає координатор програми протидії торгівлі людьми організації "Жіночі перспективи" Олена Кальбус.

Найчастіше планують знайти роботу за кордоном громадяни від 18 до 29 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відшукали 15 українців, які стали жертвами торгівлі людьми

"Коли 15 років тому ми почали говорити про проблему неврегульованої еміграції, про торгівлю людьми, то основною цільовою аудиторією і у групі ризику, були особи від 30 років. Ті, які залишилися без роботи раптово. Ті, які змушені були годувати свої сім'ї і виїжджати закордон", - продовжує жінка.

75 мешканців Львівської області обізнані принаймні з однією із ситуацій, що мають ознаки торгівлі людьми. Частка звернень у разі потрапляння в трудову експлуатацію за кордоном у Посольство України чи правоохоронні органи значно скорочується за умов нелегального працевлаштування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третина українців живуть за межею бідності

Найрідше у кризовій ситуації за кордоном при нелегальному працевлаштуванні звернулися би до Посольств респонденти у віці до 30 років, тільки 30%.

Кожен п'ятий потенційний мігрант у разі потрапляння у ситуацію трудової експлуатації за кордоном при нелегальному працевлаштуванні не звертався б по допомогу у жодну організацію.

Робота по контракту за кордоном стає все більш привабливим варіантом для багатьох українців. Частково цьому сприяє бажання молодих людей знайти кращу життєву перспективу, частково – зростаючий рівень безробіття та високі ціни в країні. Незалежно від причини, люди мріють, що за кордоном вони зможуть зробити успішну кар'єру та заробити пристойні гроші. Це все можливо, але шукати легальну роботу за кордоном потрібно правильно.

Зараз ви читаєте новину «Роботу за кордоном шукають українці від 18 до 29 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути