Ексклюзиви
середа, 18 липня 2018 12:40

Рибалка вполював коропа на 24 кілограми

Рибалка вполював коропа на 24 кілограми
Рибалка не тільки полює на коропів, а й зарибнює водойми

Коропа на 24 кілограми вполював Євген Підцерковний із Ватутіного. Здобич поцілив гарпуном під час підводного полювання.

"Я 10 років полюю у колишньому гранітному кар'єрі, – розповідає пан Євген. Тут страшна глибина – до 80 метрів. Занурююся лише на 10 та й то біля берега. Цього разу я йшов по дну. Короп стояв наді мною на глибині 8 метрів. Прицілився і вистрелив. Однак це ще було не все. Рибина добряче потягала мене поки не виснажилася".

Того ж дня рибалка міг загарпунити ще більший трофей.

"Бачив ще двох набагато більших коропів, але стояли далеко, – згадує. – Стріляти не хотів, бо міг поранити, але не витягти. Для мене це неприпустимо".

24-кілограмовий короп – рекорд для Євгена Підцерковного. До цього найбільшим його трофеєм був білий амур на 15,5 кілограми й короп на 13 кілограмів.

"Цьому 24-кілограмовому коропу – від 25 до 30 років, – стверджує пан Євген. – Хлопці кажуть, що зазвичай за рік він додає у вазі на півтора кілограми. У солідному віці приріст ваги зменшується".
Рибалка поділив здобич між родичами.

"Батькові дав хвіст і величезну голову, щоби він із неї наварив юшки. Ще частину віддав хворому племіннику. Решту залишив у себе".

Підцерковний каже, що вполювати таку велику рибу – велика удача.

"Зазвичай коропи таких розмірів першими помічають людину й швидко тікають. А цей чомусь залишився стояти. Мені ще пощастило, що була гарна видимість".

Євген запевняє, що коропи – не найбільша риба, яка водиться у Звенигородському районі.

"Свого часу в Шполку привезли із Росії і запустили сомів, – розповідає. – Зараз вони виросли до 50 кілограмів. Погано те, що соми активно їдять молодняк іншої риби. Якось упіймали сомика на три кілограми, а в його череві знайшли 2 окуні й 5 коропів".

Рибалка каже, що він не лише полює, а й зарибнює водойми.

"Минулого року випустили в кар'єр 100 кілограмів зарибку коропа по 200-300 грамів кожна. Цього року – ще 25 кілограмів коропів по кілограмові кожен".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забрала водоверть: двоє братів утопилися в Дніпрі

Раніше 24-кілограмових коропів на Звенигородщині ніхто не ловив.

Зараз ви читаєте новину «Рибалка вполював коропа на 24 кілограми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути