Ексклюзиви
вівторок, 19 червня 2018 12:33

Забрала водоверть: двоє братів утопилися в Дніпрі

Забрала водоверть: двоє братів утопилися в Дніпрі
За три дні до трагедії рятувальники інструктували дітей на пляжі.

У Каневі втопилися два брати. 13-річний Владислав Письмак та його 11-річний брат Антон пішли купатися на Дніпро в понеділок, 18 червня, о 18:00. Прийшли на так званий "дитячий пляж". Залізли у воду і потрапили у вир.

"На пляжі у цей час було повно людей. Хлопці місцеві, канівські. У родині – п'ятеро дітей. Мати – вдова. У понеділок діти пішли в гості до баби. Згодом попросилися у матері піти на Дніпро скупатися. Та дозволила. Очевидно, діти потрапили у водоверть. Якийсь чоловік помітив, що вони тонуть і почав пірнати. Все марно", – розповідає начальник Канівського відділення Державної служби надзвичайних ситуацій Богдан Диченко.

Також каже, що міська рада збиралася облаштувати пляж.

"Дитячий пляж" – народна назва. Насправді там нічого не облаштовано. Ми інструктували дітей постійно. Після минулорічної трагедії на пірсі місцевого комплексу "Авторіка", коли дорослий хлопець стрибнув із висоти на голову дівчині, що саме виринала із води, місцева влада збиралася облаштувати "дитячий пляж". Нібито й кошти виділилися. Однак зараз підходить до кінця перший місяць літа, але ніхто нічого не робить".

Обидва хлопці навчалися у Канівській санаторній школі-інтернаті.

"Це були старші діти в родині. Владислав – восьмикласник, Антон закінчив шостий клас. Вчилися так собі, але були дуже слухняні. На вихідні й канікули мати забирала їх. Після закінчення навчального року мати написала стандартну розписку, що бере їх під свою відповідальність. Однак відпустила самих на річку", – розповідає директор Сергій Гринець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психічнохворий чоловік викрав та завіз за сотні кілометрів 3-річну дитину


Обох дітей поховають у середу, 20 червня. З початку року на Черкащині втопилося 27 людей.

Зараз ви читаєте новину «Забрала водоверть: двоє братів утопилися в Дніпрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути