субота, 22 жовтня 2022 12:50

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ вгатила по енергоінфраструктурі Одещини: є постраждалі
Оновлено

Вранці 22 жовтня ворог завдав два ракетні удари по об'єкту енергетичної інфраструктури Одеської області.

Унаслідок цього у декількох населених пунктах Одеського району немає світла, повідомив у суботу голова обласної військової адміністрації Максим Марченко.

"Наразі комунальні служби та рятувальники займаються ліквідацією наслідків російських ударів. Укренерго та ДТЕК роблять усе, щоб у найкоротший строк відновити роботу електромереж", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія збільшила кількість ворожих кораблів у Чорному морі

 

Оновлено 12:50

Зранку ворог здійснив масований удар з акваторії Чорного моря високоточними ракетами "Калібр" по об'єктах критичної інфраструктури України.

В південних регіонах уражено чотири такі об'єкти. По одному в Одеській та Кіровоградський областях і ще два у Миколаївській. На Одещині троє людей отримали поранення. По інших об'єктах подробиці уточнюють.

Силами протиповітряної оборони під час цієї атаки чотири крилаті ракети збито над Одещиною та одну над Миколаївщиною, повідомило вдень 22 жовтня оперативне командування "Південь".

Ворог масовано гатить по Україні ракетами з самого ранку. Раніше повідомляли про збиття та одне влучання в Одеській області.

Російські загарбники продовжили терор мирного населення України. Уранці в суботу, 22 жовтня, Росія вдарила ракетами по містах і селах. Про помічені ракети повідомляють, зокрема, на Київщині, Закарпатті, Миколаївщині та Одещині.

Через поразки на полі бою Росія змінила тактику. Тепер країна-загарбниця посилює терор українського народу.

Ціль ворога – знищити енергетичні об'єкти країни, щоб українці мерзли у своїх домівках. Зима є фактично останньою надією – "зброєю" російського диктатора Володимира Путіна для розгрому України. Про це йдеться в матеріалі The Times.

У статті зазначили, що понад 40% енергооб'єктів країни були виведені з ладу за 10 днів атак іранськими дронами-камікадзе, ракетних ударів по електростанціях й інших об'єктах інфраструктури.

Експерти вважають, що саме це є частиною нової військової кампанії Путіна. Після цих атак понад 1100 українських міст і сіл – від Сум на півночі до Львова на заході та Запоріжжя на півдні – залишилися без світла й води. Відтак зиму називають останньою "зброєю" Кремля для бажаного агресором розгрому української держави.

Зараз ви читаєте новину «РФ вгатила по енергоінфраструктурі Одещини: є постраждалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути