середа, 27 листопада 2019 17:08

Режим тиші: у Дніпрі заборонили пізні концерти

Режим тиші: у Дніпрі заборонили пізні концерти
У Дніпрі мешканці нарікали на шум від концертів. Фото: znaj.ua

Депутати Дніпровської міської ради заборонили проведення розважальних заходів з гучною музикою вночі.

Сьогодні під час чергової сесії затвердили "Правила з додержання тиші у громадських місцях". Правила розробили через постійні нарікання від мешканців житлових кварталів, повідомляє Уніан.

Викликали їх проведення комерційних концертів на відкритих майданчиках з музикою без часового обмеження. Рішення набирає чинності з дня його опублікування у пресі. Ініціатором став міський голова міста Борис Філатов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Звуки кокоса теж будуть" - власники Tesla обиратимуть звук двигуна та клаксона

Узгодили перелік місць для проведення загальноміських і державних свят, а також чітко визначено час, коли ці заходи можна проводити.

Відтепер наймасштабніші концерти, фестивалі та розважальні заходи відбуватимуться на Монастирському острові, який є продовженням парку відпочинку ім. Шевченка і віддалений від житлових масивів. Там заходи проводитимуть з 9:00 до 22:00.

На Фестивальному причалі, де раніше проводили більшість загальноміських та спортивних свят - з 10:00 до 18:00. Винятками можуть стати заходи з нагоди державних свят, або ті, які погоджені окремим розпорядженням міського голови.

В центрі міста - на площі Героїв Майдану та у парку ім. Глоби гучні концерти та фестивалі відбуватимуться з 10:00 до 20:00.

Після 22:00 заборонять гучну музику на кораблях, в автомобілях та будинках. Правила також забороняють у нічний час рух автотранспорту та мототехніки, які перевищують допустимий рівень шуму.

За виконанням правил стежитиме інспекція з питань благоустрою Дніпровської міської ради. За перше порушення - усне попередження. За повторне - штраф до 255 грн, на організатора концерта чи власника кав'ярні - до 510 грн. Якщо порушення повториться протягом року, розмір штрафу подвоїться. Для юридичних осіб максимальний штраф буде 2,55 тис. грн. Також звукову апаратуру, яка порушує тишу можуть конфіскувати.

Навіть найпалкіші любителі мегаполісів з часом втомлюються від вічного шуму й метушні міського життя. У такі моменти відчувають гостру потребу у відпочинку від усього, що зазвичай приносить задоволення. Тоді єдине, чого хочеться — заїхати подалі від людей, знайти місце, де можна побути на самоті з природою й відновити сили. Помилуватись краєвидами і будиночками можна тут.

Зараз ви читаєте новину «Режим тиші: у Дніпрі заборонили пізні концерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути