понеділок, 07 жовтня 2019 16:28

"Звуки кокоса теж будуть" - власники Tesla обиратимуть звук двигуна та клаксона

"Звуки кокоса теж будуть" - власники Tesla обиратимуть звук двигуна та клаксона
У Tesla додатуть очікувану функцію. Фото: Обозреватель.

Голова компанії Tesla Ілон Маск пообіцяв, що незабаром власники електромобілів зможуть обирати, з яким звуком працюватиме двигун або клаксон авто.

Про це він написав у Twitter, відповідаючи на запитання іншого користувача соціальної мережі.

"Скоро в машинах Tesla з'явиться можливість налаштування звуків для клаксона і руху (само собою, звуки кокосів також будуть)", – написав Маск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Porsche показала процес створення люксового електрокара

Згадка Маска про звуки кокоса є відсиланням до класичного фільму "Монті Пайтон і Святий Грааль" - улюбленого серіала бізнесмена. За сюжетом, король Артур подорожує Британією в пошуках Святого Грааля на уявному коні. У цей час його зброєносець Петсі біжить позаду та імітує звуки кінських копит стуком шкаралупи кокоса, передає "Обозреватель".

Маск зазначив, що спочатку в наборі будуть звуки стуку кокосів, непристойний звук "подушки-пукалки", звук пташиного цвірінькання і звук мекання кози. У списку заявок також присутні звуки джунглів і тропічних лісів. У коментарях користувачі наголосили на радості від анонса функції та зазначили, що просили про неї декілька років.

Маск пообіцяв, що надалі користувачі зможуть завантажувати власні аудіофайли як джерела звуків. Додавання функції звуку електромобіля рятуватиме від травм понад 2 тис. осіб на рік.

Рішення Tesla про додавання джерела додаткового шуму ухвалили у відповідь на Закон про безпеку дорожнього руху Національної адміністрації США з безпеки дорожнього руху (NHTSA). Закон вимагає, щоб усі електрокари оснастили джерелами шуму, який вони мають видавати під час їзди на низькій швидкості.

Пройшов найбільший технічний фестиваль України Old Car Land. Відбувався до 6 жовтня у Державному музеї авіації на столичній вул. Медова, 1. Організатор заходу - клуб технічної класики OldCarServiсe.

Зараз ви читаєте новину «"Звуки кокоса теж будуть" - власники Tesla обиратимуть звук двигуна та клаксона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути