середа, 07 червня 2017 17:12

Проти мільярдера вийшло все село
14

Селяни проти будівництва заводу
Фото: Денис Скриль
Тракторна бригада, де планують розмістити небезпечне виробництво
Річка Сула
Сільский клуб
Реєстрація учасників зборів

6 червня в Мацківцях Лубенського району на Полтавщині відбулись збори села. Люди вимагали заборонити будівництво заводу для протруєння зерна, який планує розпочати компанія "Кернел" мільярдера Андрія Веревського.

В селі 800 жителів. На збори зійшлося близько 300.

"В Лазірках Оржицького району громада закрила такий завод. Тепер хочуть перенести виробництво до нас. До найближчих будинків - 700 м. Поруч тече річка Сула і природо-заповідні території. Готові до найрадикальніших дій, але знищити нашу природу не дамо", - розповів Михайло Хоменко, місцевий житель.

"Фахівці розповіли, що при викидах подібних підприємств забруднення може сягати до 12 км. Селяни не хочуть мати біля себе таку екологічну бомбу", - розповів Микола Дзюба, староста села.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині у підприємство мільярдера кинули гранату.

"Одразу вирішили грати на випередження. Знаю добре ситуацію в Лазірках і не хочу, щоб на території громади повторилась ця ситуація. Мальовниче і екологічно чисте місце на карті Полтавщини може зникнути через недбальство. Будемо звертатись до обласної ради і контролюючих органів, щоб не давали дозволи на будівництво", - розповів Сергій Бондаренко, голова Засульської територіальної громади.

Представники "Кернел" запевняють, що не збираються будувати завод для протруєння, тільки склад хімікатів.

"Мови про завод не було. Хочемо побудувати хімсклади, щоб зберігати міндобрива і засоби захисту рослин. Дамо роботу місцевим селянам", - розповів Володмир Бибик із корпорації "Кернел".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селяни побились із охоронцями свинокоплексу.

В селі Лазірки Оржицького района на Полтавщині корпорація "Кернел" мала цех для протруєння зерна. Люди із 2011 року протестували і перекривали трасу "Київ-Харків". Говорили, що вода в колодязях отруєна, за рік померло до 50 місцевих від раку.

Зараз ви читаєте новину «Проти мільярдера вийшло все село». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути