субота, 25 травня 2013 21:00

"Проти чого протестуєте?" - у Черкасах пройшов марш вишиванок
12

Фото: Фото: Захар Колісниченко

Близько 60 осіб зібрались на марш вишиванок в Черкасах. Таким чином жителі міста долучились до всеукраїнської акції, яка одночасно пройшла в кількох містах України та світу.

О 13.00 на площі ім. Богдана Хмельницького лише двоє дівчат у вишитих сорочках та автентичних прикрасах. За декілька хвилин людей стає більше. Підходить переважно молодь.

"Я як патріот люблю національний традиційний одяг. Ходжу іноді й в будень. На свята, на екзамени. Для мене, якщо ти носиш вишиванку, то означає, що віддаєш данину українським традиціям", - говорить 23-річний Максим Мироненко.

28-річна Анна Арінархова прийшла на марш з чоловіком та синами.

"Ми стараємося, щоб дітки росли, знаючи українську культуру. Ми живемо в Україні – це наша Батьківщина. В Україні прекрасні звичаї, прекрасні вишиванки, квіти, земля прекрасна. Це наш спосіб нагадати про це світу", - говорить Анна.

Обов'язковою умовою участі в марші була присутність будь-якого елементу українського строю. Ще перед початком учасників попередили, що захід аполітичний і заборонена будь-яка символіка, окрім державної.

О 13.30 колона стартує з площі до скверу за обласною радою. Гурт молоді розгортає державний стяг. Перехожі сприймають учасників маршу зі здивуванням.

"Проти чого протестуєте?" - запитують в учасників маршу дорогою.

У 34-річного Сергія Білокура на сорочці незвичайний орнамент: серед традиційних елементів жовто-блакитні тризуби. Сорочку йому вишила дружина.

"Перший раз це вона шила. Купили макет у магазині, я вибрав орнамент і вона мені вишила. Саме от таку з тризубами. Щоб не купував", - роповідає Сергій.

О 14.05 хода завершилась фотосесією у сквері біля обласної ради.

Зараз ви читаєте новину «"Проти чого протестуєте?" - у Черкасах пройшов марш вишиванок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

113

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі