середа, 11 жовтня 2017 03:28

Прощавай, тісна клітка: як рятували 16-річну ведмедицю, яка жила в ресторані
16

Як у Львові врятували 16-річну ведмедицю Маню, яка жила на території ресторану
Фото: Львівський портал
Як у Львові врятували 16-річну ведмедицю Маню, яка жила на території ресторану
Як у Львові врятували 16-річну ведмедицю Маню, яка жила на території ресторану
Як у Львові врятували 16-річну ведмедицю Маню, яка жила на території ресторану
Як у Львові врятували 16-річну ведмедицю Маню, яка жила на території ресторану

10 жовтня у Львові з території ресторану "Гуцульський двір", що на території ТЦ "Південний", забрали 270-кілограмову ведмедицю Маню, яка утримувалась тут ще з дитячого віку. Тварину перевезли до ведмежого притулку "Домажир", що розташований у 15 кілометрах від Львова. Повідомляє Львівський портал.

Маня або Маша – 16-річна бура ведмедиця. Ще у дитячому віці її перевезли у ресторан, де утримували у клітці-вольєрі, площею кількадесят квадратних метрів. Як розповідають працівники ресторану, Маня – вегетаріанка, харчується фруктами та овочами. Останніми роками доступ до Мані був загороджений парканом, аби хоч якось відгородити її від відвідувачів закладу.

Ведмедицю забирали ветеринари Міжнародної організації "Чотири лапи" з Німеччини, представники ГО "Національний екологічний центр України", працівники притулку "Домажир".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 причин взяти улюбленця з притулку

Координаторка зоозахисного напрямку ГО Наталія Вишневська розповіла, що сьогоднішня подія – результат років перемовин та кропіткої праці.

"Три роки тому ми почали порятунок ведмедиці Маші. Передумовами стали звернення громадськості, передусім звернення мешканців Львова, які відвідували цей ресторан і побачили ведмедицю та інших тварин тут. Але ведмедиця вразила більш за все, тому що вона утримувалась в непридатних умовах, у неї було порушення здоров'я. У неї була стереотипія – це коли тварина постійно рухається в одному і тому ж ритмі. Це свідчить, що в неї не достатньо можливості рухатися повноцінно", – сказала зоозахисниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У європейців за київських тварин серце болить більше, ніж в українців", - засновниця першого притулку для тварин

Франк Гьорітц, ветеринар "Чотирьох лап" розповів, що огляд показав – здоров'я Маші у нормальному стані.

"Все пройшло дуже добре. Не було дверей, аби дістати з клітки ведмедя, і зварювальникам довелося демонтувати частину клітки. Інша складність була у тому, що ми не могли під'їхати близько, тому мусили нести ведмедя – це було досить нелегко. Стан тварини непоганий. Вона досить висока, має трохи зайвої ваги. Один зуб - зломаний. Ми його вилікуємо під час наступного ветеринарного огляду. У ведмедиці трішки дивна позиція лап, вони "дивляться" всередину. Вона має наростити м'язи: коли буде рухатися більше, лапи можуть стати нормально. Ми також зробимо їй рентген, щоб глянути, в чому причина. Ультразвукове дослідження показало, що печінка і нирки Маші в нормі, проблем з ними немає", – констатував зоомедик.

На цьому етапі операцію порятунку Мані не завершується. Її відвезли у притулок для ведмедів "Домажир", де перенесли у спеціальний бокс – частину ведмежого вольєру, з якого днями Машу випустять на траву.

12 жовтня відбудеться відкриття ведмежого притулку "Домажир", який стане домівкою для двох десятків ведмедів. Зараз у притулку перебуває 5 ведмедів. Кожен з них має свій особистий вольєр площею 1 тис квадратних метрів.

Зараз ви читаєте новину «Прощавай, тісна клітка: як рятували 16-річну ведмедицю, яка жила в ресторані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути