четвер, 13 березня 2014 16:25

"Прислали тітушок озброєних, з наколками, з цепами," - організатори Земського Собору Русі про черкаську самооборону
5

Фото: Назар Обідзінський
Володимир Репа-Ніжинець

Вчора у Черкасах місцева самооборона затримала і передала міліції біля трьох десятків чоловіків, які приїхали на з'їзд територіальних громад. Учасників запідозрили у можливих провокація і сепаратизмі, бо захід анонсувався "Українським вибором" Медведчука. Отримавши пояснення, міліція відпустили активістів.
З'їзд територіальних громад мав відбуватися у Черкасах 12-14 березня. Інформація була розміщена у соцмережах. Запрошували представників громад, поселень родових помість, екопоселень, творців родових помість, людей, які хочуть створити громади, правознавців і юристів. Основні питанні: об'єднання територіальних громад (земських громад) в Земства районні, обласні і підготовка Земського Собору Русі.
Кореспонденту Gazeta.ua вдалося поспілкуватися із організатором заходу Володимиром Репа-Ніжинцем.

Чому вам не вдалося провести з'їзд?
-Комусь було вигідно перетворити наш з'їзд у нелюдський захід. Причепили нам якийсь прапор радянський, звинуватили, що ми з Путіним заодно, що Медведведчук тут теж десь у Черкасах. Люди приїхали з родових помість зробити нормальну справу, створити економічний простір для взаємодії, обмінятися досвідом. Мали приїхати 18 лекторів. Які б принесли таку купу знань, щоб всі рота розкрили. А тут тітушки на нас напали, зробили із нас злодіїв, заговорщиків.
То були не тітушки, а самооборона.
- Самооборона могла представитися, сказати, хто ви що ви хочете. Прислали тітушок озброєних, з наколками, з цепами, із зброєю в руках. Я якраз йшов у СБУ. Тільки вийшов з дверей, напало сім тітушок. Кричать мовчи, не смій слова сказати. Телефони забирали, запхали у машину. Люди нормальні представилися б, прийшли з міліцією. А це звичайні злочинці. Замість мене відповідали, виманювали, зв'язували і звозили до купи. Погрожували, що посадять у підвал.
У вас знайшли проросійські агітаційні матеріали. Для чого вони вам?
-Звідкись взялися якісь листівки, приписали нам прапор. Там могла бути у когось і зброя. І взагалі то могли бути не наші люди. Розумію, що це було замовлення. Їм так вигідно представити. Показують, що знайшли білий порошок. Людина принесла зубний порошок, який вона сама виробляє у своєму помісті. Хотіла запропонувати це для обміну чи продажу між собі подібними. Екологічно чисте, не те пластмасове, яке продають.
Яка ваша мета?
-З 20 областей України їхали люди, які хочуть створити екопоселення. Ми хотіли створити спільну економічну зону, якусь платформу для взаємодії, щоб обмінюватися товарною масою, організовувати ярмарки, фестивалі. Найняли юристів шанованих, які розказали б правову частину, пояснили б Конституцію. 90% не читало Конституцію.
Як поєднується тема створення екопоселень і Конституція України?
-Там чітко написано, що людина є першоджерелом влади на землі, де вона живе. Вона у праві розпоряджатися земельними ресурсами, надрами і навіть ефіром, який її оточує. Людина господар на землі. Такі господарі вже живуть на землі, створюють свої помістя, потрібна взаємодія між ними. Кожен приїхав із своєю пропозицією.
Ваша реклама була на сайті "Українського вибору" Медведчука. Яку політичну силу представляєте?
-Ми поза політикою, поза релігією. Ми нормальні люди.
Що таке Земський Собор Русі, про створення якого ви анонсували?
- Про Земський Собор мав розповісти лектор Сергій Данілов. Так наші пращури жили, як управляли всіма ресурсами і як було добре. Це було сотні років. Але прочитає лекцію не в Черкасах, а якомусь іншому місті. Тут ненормальні люди і ніхто вже сюди не приїде найближчих тисячу років. Дуже негативні відгуки.

 

Зараз ви читаєте новину «"Прислали тітушок озброєних, з наколками, з цепами," - організатори Земського Собору Русі про черкаську самооборону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1635
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути