четвер, 04 жовтня 2018 23:20

"Свято футболу" - Полтава феєрично зустріла Лігу Європи
11

Автор: gazeta.ua
  Ворскла поступилася Спортингу на останніх хвилинах матчу
Ворскла поступилася Спортингу на останніх хвилинах матчу

На першу гру Ліги Європи в Полтаві заздалегідь приготувалися. Оновили стадіон, подбали про інфрастурктуру і безпеку. Навіть вболівальники були в передчутті гострих футбольних баталій, тому прийшли передчасно і великих черг до стадіону "Ворскла" імені О. Бутовського не було.

"Хочеться, щоб перемогла полтавська команда, але результат для мене не важливий. Хочу побачити якісний футбол. Із португальською командою буде складно, адже там дуже технічні гравці. Аби лише наші не здулись перед серйозним противником", - розповів Аркадій Демченко, вболівальник ФК "Ворскла" із 20-річним стажем. Постійно поправляє зелено-білу розу і перечитує програму матчу.

Ворскла поступилася Спортингу на останніх хвилинах матчу
Фото: gazeta.ua
Ворскла поступилася Спортингу на останніх хвилинах матчу
Ворскла поступилася Спортингу на останніх хвилинах матчу
Ворскла поступилася Спортингу на останніх хвилинах матчу
Ворскла поступилася Спортингу на останніх хвилинах матчу

Перший тайм пройшов дуже емоційно, кожний успішний пас полтавських футболістів икликав бурю емоцій на стадіоні. Навіть після кількарічної паузи всі сектори програли велику футбольну хвилю, яку підтримали уболівальники. Після голу Владислава Кулача підтримка тільки зростала.

Після перерви гра зрівнялась і переросла в позиційний двобій. Температура в 7 градусів вище від нуля допомогла португальській делегації перейти зі стадіону до комфортного приміщення.

"Взяв увесь зимовий одяг. Вже в Полтаві довелось придбати вовняний сверт, але все одно тут дуже холодно. ПОяснили в готелі, що це тільки осінь, тож навіть не уявляю, як виживають тут люди взимку. Не розумію, чому взагалі в такому холоді хтось має жити. Це ж суцільне страждання. Тільки кава чи чай рятують, але тільки на декілька хвилин", - сказав Санті Лопеш, вболівальник "Спортингу".

Полтавці відійшли в оборону і перекривали атаки гравців із Лісабону. Після вдалої для "Спортингу" подвійної заміни обидва футболісти відзначились у вортах Богдана Шуста.
Програш на останніх хвилинах засмутив українських вболівальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сачко назвав головну помилку в матчі зі "Спортингом"

"Приїхав із Харкова спеціально на гру. Вже зателефонував куму і сказав, щоб відкривав шампанське за перемогу полтавців. Аж тут на останніх секундах матчу так програти. Пригадую, що не вперше упускаємо свій шанс саме після 90-ї хвилини. Не можна так розслаблятися, треба було заміни робити", - розповів Аркадій Демченко, витирає сльози у доньки, яку взяв із собою на матч.

На післяматчевих конференція головні тренери дякували вболівальникам за свято футболу.

"Давно в Полтаві не було такої підтримки. Ми це відчували, тому грали так як змогли і навіть більше. Прикро програвати, але суперник дуже сильний і швидкий, а лава запасних зараз дуже коротка. Не вистачало саме тих гравців, які нещодавно травмувалися. Будемо показувати гарний футбол, якщо така підтримка буде постійною", - сказав Василь Сачко, головний тренер полтавської команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ворскла" - "Спортинг" 1:2. Полтавці поступилися на останніх хвилинах

Тренери обох команд дякували супротивнику за гру.

"Дуже добре, що ми так мало пропустили. "Ворскла" дуже потужна команда і проти неї складно грати. Добре відпрацювали дві заміни, гравці підсили гру і обоє відзначилися. Сама атмосфера була святковою, стадіон жив футболом і було дуже радісно бачити таку гру. Ми вірили в перемогу і наша віра виявилась сильною", - сказав головний тренер "Спортингу" Жозе Перейру.

У 2 турі групового раунду Ліги Європи "Ворскла" в рідних стінах поступилася "Спортингу" - 1:2. Суперники мали проблеми зі складом: матч у Полтаві пропустив найкращий бомбардир "Спортинга" двох попередніх сезонів Бас Дост, також не зіграють екс-захисник "Барселони" Жеремі Матьє та гравець збірної Аргентини Родріго Баталья, як і юний голкіпер Луїс Максиміано. Полтавцям не допоміг травмований Олександр Кобахідзе, який пошкодив плече і вибув до кінця року. Місце грузинського легіонера на правому фланзі півзахисту посів Олександр Скляр, який є номінальним центральним хавбеком.

Зараз ви читаєте новину «"Свято футболу" - Полтава феєрично зустріла Лігу Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути